Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης παραχώρησε σήμερα ο Δημήτρης Οικονόμου, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος να αναφέρεται στο… μεγαλόπνοο πρότζεκτ που ακούει στο όνομα Νέα Τούμπα, τονίζοντας παράλληλα ότι η τελική έγκριση για το θα έχει δοθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Οικονόμου στον «Metropolis 95,5»:

Για το ΕΧΣ της Νέας Τούμπας και αν προωθήθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού: «Το χειρίζεται η διευθύντρια του, η κ. Αντωνίου. Την εντολή την έδωσα εγώ γιατί έχω διαπιστώσει καθυστερήσεις. Έχω έρθει τρεις φορές Θεσσαλονίκη για διασκέψεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν είχε γίνει τίποτα. Κάναμε συσκέψεις και στην Αθήνα. Απηύδησα γιατί από αβελτηρία δεν προχωρούσε το έργο. Πλέον το τρέχουμε εμείς. Είναι μεγάλη και σοβαρή μελέτη. Το έχω από την περασμένη εβδομάδα κι οι υπηρεσίες το προωθούν για την περιβαλλοντική αδειοδότηση».

Για το θα πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Ευρώπη: «Η μελέτη είναι εντυπωσιακή. Πρόκειται για πολύ μεγάλο πρότζεκτ για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Έχει τεράστια σημασία. Το ζήτημα βρίσκεται στην αξιολόγηση. Θα σταλεί και στο υπουργείο πολιτισμού. Είναι και η αρχαιολογική υπηρεσία που δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Δε θέλω να προκαταλάβω τι θα πει το υπουργείο αλλά η εκτίμηση μου είναι πως δε θα υπάρξουν δυσκολίες».

Για την χωρητικότητα των 41.926 θέσεων: «Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν είναι τόσο απλό. Οι πολεοδομικοί όροι δεν ορίζουν χωρητικότητα αλλά συντελεστές δόμησης».

Για τη δουλειά που έγινε: «Στο βαθμό που γνωρίζω, η εντύπωση μου είναι πως πρόκειται για πολύ καλή δουλειά».
Για τις αλλαγές που θα γίνουν στην περιοχή του γηπέδου: «Είναι ένα έργο που δεν είναι μόνο αθλητικό. Είναι κάτι που θα το ξέρουν και στο εξωτερικό. Δημιουργείται ένα τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στην περιοχή. Θα είναι μια εστία βιώσιμης ανάπτυξης για τη γειτονιά και την πόλη. Δεν θα έχει στενά σχέση μόνο με το γήπεδο του ΠΑΟΚ».

Για το χρονοδιάγραμμα του έργου: «Είναι περίπλοκο έργο, δεν πατάς ένα κουμπί και γίνονται όλα. Υπάρχουν μελέτες που πρέπει να συντονιστούν. Θα γίνει αξιολόγηση. Έχει φτάσει αρμόδια περιβαλλοντική υπηρεσία θα συντάξει μια εισήγηση, αυτό θα κρατήσει έναν μήνα, μέσα στον Μάιο. Πρέπει να αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση για 1,5 μήνα. Σε αυτό το διάστημα μπορεί οποιοσδήποτε να πει τις απόψεις τους για το έργο. Στη ΔΕΘ κάναμε 8 μήνες. Στο δια ταύτα, νομίζω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε την τελική έγκριση ώστε να υπογραφτεί το διάταγμα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει να εγκριθεί και η αναθεώρηση ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή. Περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ να επικοινωνήσουν για το ρυμοτομικό σχέδιο που ετοιμάζουν. Μπορεί να καθυστερήσει λίγο περισσότερο η διαδικασία. Δε νομίζω ότι θα έχουμε να λύσουμε σοβαρά ζητήματά και δε θα έχουμε εκπλήξεις».

Πηγή: thestival.gr