Νέο ηχηρό χαστούκι στον Ερντογάν, έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν χθες, μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Γάλλος πρόεδρος ρητά και κατηγορηματικά έβαλε φρένο στα τουρκικά νταηλίκια στην ανατολική Μεσόγειο και είπε πως η χώρα του στηρίζει πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Και την ίδια ώρα οι Τούρκοι συνεχίζουν τον χαβά τους και συνεχίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα. Τώρα τη σκυτάλη την πήρε ο Τσαβούσογλου που απείλησε για άλλη μια φορά τους Έλληνες να μαζέψουν τα μυαλά τους.

Με τα πρώτα δύο F-16 Viper να απογειώνονται για να αναλάβουν αποστολές θωρακίζοντας ακόμα περισσότερο την χώρα, ηχηρό μήνυμα από το κοινό μέτωπο Ελλάδας Γαλλίας απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό έστειλαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν.

«Λένε ότι θα έρθουν νύχτα, τους περιμένουμε στο φως της μέρας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Στηρίζουμε κυριαρχία Ελλάδας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η ενόχληση της Τουρκίας από τις δηλώσεις αυτές είναι εμφανέστατη μέσω των ΜΜΕ στην γειτονική χώρα.

«Θρασεία απειλή προς την Τουρκία από τον ανίδεο ΜHΤΣΟ» τιτλοφορείται δημοσίευμα του A haber που δείχνει την ενόχληση της Άγκυρας από τις δηλώσεις Μητσοτάκη –  Μακρόν.

Η Άγκυρα θέλοντας να απειλήσει την Ευρώπη μέσω της Μιλιέτ επισημαίνει πως καραβάνι προσφύγων από την Συρία κινείται προς την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ κάνοντας το άσπρο μαύρο επιτίθεται στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας.

Κατηγόρησε την Ελλάδα γιατί ενημερώνει τους συμμάχους της προφανώς στον απόηχο των όσων είπε Γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και για υποκρισία!

«Γι’ αυτό λέμε ότι δεν έχουν καθρέφτες στα σπίτια τους; Αν κοιτάξουν στον καθρέφτη, βλέπουν την αλήθεια και ίσως ντρέπονται. Τέτοια απροκάλυπτη υποκρισία, καμία ντροπή» είπε ο Τούρκος υπουργός.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέπτονται το ακριτικό Καστελόριζο στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας.

Πηγή: madata.gr