Με επιστολή του προς τον ΕΟΔΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς επισημαίνει τους κινδύνους εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19 στο νομό Κιλκίς από όσους ανεξέλεγκτα μπαινοβγαίνουν στα Σκόπια.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Ως καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιος Επιστημονικός Σύλλογος, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή, σχετικά με τον μεγάλο και ορατό κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19 στο νομό Κιλκίς.

Στη Βόρεια Μακεδονία, όπως είναι γνωστό, υπάρχει εν εξελίξει, έξαρση της πανδημίας και καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

Στο νομό μας υπάρχουν δύο πύλες εισόδου από τη γείτονα χώρα και συγκεκριμένα οι συνοριακοί σταθμοί Ευζώνων και Δοϊράνης, απ’ όπου επιτρέπεται η μετάβαση και η επιστροφή των Ελλήνων πολιτών χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο.

Εκατοντάδες έως και χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά μεταβαίνουν αυθημερόν στη Βόρεια Μακεδονία για διάφορους λόγους (προμήθεια καυσίμων και καταναλωτικών αγαθών ή ειδών εστίασης, επίσκεψη στα καζίνο, αναψυχή κλπ) με συνέπεια τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού στη χώρα μας. Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου φέτος επισκέφτηκαν τη γείτονα χώρα περίπου 26.000 Έλληνες πολίτες, οι 19.000 από το σταθμό των Ευζώνων και οι 7.000 από το σταθμό της Δοϊράνης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς επισημαίνει την ανάγκη διαφύλαξης της υγείας όλων των κατοίκων της περιοχής και προτείνει να εισηγηθείτε μέτρα προς την Πολιτεία ώστε να απαγορευτεί η ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών προς και από τη Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση μόνο των περιπτώσεων πραγματικής ανάγκης.  

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, η αθρόα και κυρίως μη αναγκαία μετακίνηση τόσων συμπολιτών μας στη γείτονα χώρα καθημερινά, φοβόμαστε ότι μπορεί να γίνει αιτία να καταρρεύσει, ό,τι μέχρι σήμερα όλοι μαζί έχουμε πετύχει”.

Πηγή: eidisis.gr

Πηγή: thestival.gr