“Πόλεμος” ξέσπασε μεταξύ  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις σπουδές της κόρης του πρωθυπουργού, με αφορμή την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, την οποία στην συνέχεια κατέβασε και ζήτησε συγνώμη.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον κ. Καρανίκα κάνοντας λόγο για αθλιοτότητες και για έναν «κατήφορο χωρίς τελειωμό».

Ο Νίκος Καρανίκας ζητά συγνώμη, ανακαλώντας ό,τι είχε γράψει νωρίτερα για την κόρη του πρωθυπουργού καθώς όπως παραδέχθηκε δεν ισχύουν και ήταν παραπληροφόρηση.

 Ο Νίκος Καρανίκας γράφει στην ανάρτησή του:

«Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στην στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ. Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’αυτό ζητάω συγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση. Ειναι προφανές ότι δεν κάνω κριτική στη κόρη του Μητσοτάκη που όπως κάθε νέο παιδί θέλει να σπουδάσει και η οικογένειά της έχει την οικονομική δυνατότητα να την στείλει στο εξωτερικό, αλλά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που την ίδια ώρα στερεί τη δυνατότητα σπουδών σε 40.000 μαθητές, για να τους δώσει πελατεία στα κολέγια. Είναι χυδαία πολιτική επιλογή του. Και για να τελειώνει το παραμύθι, δεν είμαι σύμβουλος του κ. Τσίπρα και εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις. Είτε αυτές είναι σωστές, είτε είναι λάθος».

 Στην αρχική του ανάρτηση ο κ. Καρανίκας, την οποία διέγραψε γιατί ήταν λάθος τα όσα έγραφε, υποστήριζε μεταξύ άλλων: «Η κόρη του Μητσοτάκη θα σπουδάσει ανθρωπιστικές σπουδές στις ΗΠΑ, για να δικαιολογήσει την ΜΚΟ την οποία κατέχει για τα ΑΣΥΝΌΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ και για την οποία έχει εισπράξει ήδη πάνω από 2 εκατ. Ευρώ».

Πηγή: madata.gr