Στο No 7 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA αναμένεται να σκαρφαλώσει την Δευτέρα – κερδίζοντας δύο θέσεις -η Μαρία Σάκκαρη, εξακολουθώντας παράλληλα τη μάχη για την συμμετοχή στα Finals του Νοεμβρίου (10-17) στη Γκουανταλαχάρα. 

 Η Σάκκαρη αυτή τη στιγμή έχει 4055 βαθμούς και θα βρεθεί πίσω από την Ουκρανή  Ελίνα Σβιτόλινα (4135) η οποία θα ανέβει μία θέση. 
 Στην άνδοο της 26χρονης Ελληνίδας πωταθλήτριας βοήθησε ο αποκλεισμός της Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ στον ημιτελικό του Indian Wells από την Ισπανίδα Πάουλα Παντόσα, αλλά και τις υποχωρήσεις των, Ίγκα Σφιόντεκ(θα είναι 11η) και Σοφιά Κένιν (13η), χάνοντας αντίστοιχα επτά και πέντε θέσεις. 

 Πάντως η Ζαμπέρ την ερχόμενη Δευτέρα θα  εισέλθει στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης και θα γίνει η πρώτη γυναίκα αραβικής χώρας που τα καταφέρνει στην ιστορία της WTA. 
 Θα βρίσκεται στο Νο 9 (3545 βαθμοί), παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο (5 θέσεις) για αν βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες 10 αθλήτριες στον κόσμο. Στην δεκάδα επιστρέφει και η Ναόμο Οσάκα (Νο 10) με άνοδο δύο θέσεων (3326 βαθμοί). 

 Στη μάχη των Finals, η Σάκκαρη, βρίσκεται 6η  ανάμεσα στις οκτώ που προκρίνονται.
 
 Αμετάβλητη θα είναι η θέση του Στέφανου Τσιτσιπά, ως 3ος στον κόσμο, στην κατάταξη της ATP, με 7795 βαθμούς, ενώ στην πρώτη πεντάδα (ως 5ος) αναμένεται να επιστρέψει ο Ράφα Ναδάλ (5635 βαθμοί).

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr