Ο Ράφα Ράμος, πρόεδρος του συλλόγου γιατρών ισπανικών ποδοσφαιρικών συλλόγων, ανέφερε πώς θα είναι οι συνθήκες όταν ξαναγίνουν αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να παιχτούν χωρίς θεατές.

«Όλο το υλικό, ακόμη και άλλα πράγματα στα γήπεδα, θα πρέπει να αποστειρώνεται πριν από κάθε αγώνα, στο ημίχρονο και μετά» δήλωσε ο Ράμος στην εφημερίδα El Pais.

«Είναι πιθανό να μολυνθείς από μια μπάλα όταν σε βρει, αλλά όταν αυτό συμβεί από μια αποστειρωμένη μπάλα σε μια αποστειρωμένη επιφάνεια, είναι πολύ δύσκολο να μολυνθείς».

Ο Ράμος είπε επίσης ότι το ιατρικό προσωπικό ανησυχεί για αύξηση των τραυματισμών όταν η σεζόν ξαναρχίσει, καθώς οι παίκτες αναγκάστηκαν να προπονηθούν στο σπίτι λόγω των αυστηρών περιορισμών. «Δεν ανησυχούμε απλώς για τον ιό. Οι παίκτες θα έχουν οκτώ εβδομάδες χωρίς να αγωνιστούν, προπονήθηκαν στα σπίτια τους και δεν έχουν όλοι μεγάλα σπίτια όπου μπορούν να κάνουν προπόνηση φυσικής κατάστασης. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα χρειαστούν για να ανακάμψουν χωρίς να παρατηρήσουμε αύξηση των τραυματισμών, οπότε θα πρέπει να παρατείνουμε την περίοδο όσο χρειάζεται για να διασφαλίσουμε ότι οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι» ανέφερε.

Πηγή: thestival.gr