«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει, ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια»

Την Μεγάλη Πέμπτη θα εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή. Η ίδια μίλησε στον ΑΝΤ1 και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει.

Αντίστροφη μέτρηση για την εξέταση του νέου αιτήματος αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή, η οποία παραμένει κρατούμενη στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών αρχών για το Qatar Gate.

Το νέο αίτημα αναμένεται να εξεταστεί από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών την Μεγάλη Πέμπτη και η ίδια η Εύα Καϊλή, μιλώντας μέσα από την φυλακή στον ΑΝΤ1, δηλώνει ότι αισθάνεται αδικημένη και ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει, ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια» δηλώνει χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, μετά και την απόφαση να αποφυλακιστεί ο θεωρούμενος ως «εγκέφαλος» του Qatar Gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του κ. Παντσέρι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της» αναφέρει ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Δημητρακόπουλος, «αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους, με την οικογένειά τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητα της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα».

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Εύας Καϊλή, «η αποφυλάκιση του Παντσέρι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Εύας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει, αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κυρία Καϊλή».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός φυλακής με βραχιολάκι βρίσκεται και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Οι δύο άνδρες φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τις βέλγικες αρχές με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση τους με όρους, αλλά και μια πιο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Πηγή: madata.gr