Η φράση Τσιόδρα που δείχνει παράταση των περιοριστικών μέτρων

Στα μέτρα που πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν οι πολίτες αναφέρθηκε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για τον τελευταίο απολογισμό των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αφού ανακοίνωσε πως τα κρούσματα έφτασαν τα 892 και οι νεκροί τους 26 (έγιναν 27 το βράδυ), τόνισε πως δεν χωρά εφησυχασμός, αναφέροντας πως ακόμη είμαστε στην αρχή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

«Ο καθένας πρέπει να συνεχίσει να συμβάλει από την πλευρά του τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στην χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά. Και αφού έκανε μια αναφορά στην αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 15νθήμερο στην Ευρώπη, είπε πως είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα στη χώρα, ώστε να μη φτάσουμε στην καταστροφή που ζει η Ιταλία.

Και τόνισε πάνω σε αυτό πως οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση δίκην Χουμπέι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών.

«Δεν είναι δυνατόν με τα ως τώρα δεδομένα, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη που μας ανησυχεί», είπε.

«Αν τα μέτρα αρθούν θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία» πρόσθεσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για να μην επαναπαυθούν οι πολίτες έως ότου τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε για άλλη μία φορά πως ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, αλλά τόνισε πως ο κορωνοϊός μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε ηλικία.

Πηγή: thestival.gr