Η FIFA απέρριψε τη διαμαρτυρία της Νότιας Αφρικής, για την ήττα με 1-0 από την Γκάνα στον καθοριστικό αγώνα της, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο μήνα, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (SAFA) να λέει ότι θα εξετάσει περαιτέρω βήματα μόλις διαβάσει την απόφαση.

 Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA αποφάσισε ότι η διαμαρτυρία ήταν απαράδεκτη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 Η SAFA πιστεύει ότι τους «έκλεψε» ο διαιτητής από τη Σενεγάλη, Μακέτε Ντιαγιέ και οι βοηθοί του, οι οποίοι έδωσαν στους γηπεδούχους ένα αμφισβητούμενο πέναλτι και είχαν πολλά ακόμα αμφισβητούμενα σφυρίγματα.

 Το αποτέλεσμα επέτρεψε στην Γκάνα να περάσει στην ισοβαθμία (από 13 βαθμούς) πάνω από τη Νότια Αφρική στην κορυφή της βαθμολογίας  και να περάσει στο τελικό στάδιο των προκριματικών τον Μάρτιο, για τους τελικούς στο Κατάρ του επόμενου έτους.

 «Λάβαμε την απόφαση χωρίς λεπτομέρειες και θα ζητήσουμε τους λόγους από τη FIFA, προκειμένου να εξετάσουμε τις επιλογές μας», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της SAFA, Τεμπόγκο Μοτλάνθε.

 Η Νότια Αφρική ήλπιζε σε επανάληψη του αγώνα, όπως συνέβη  στη δική της νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου επί της Σενεγάλης πριν από πέντε χρόνια, αφού ο διαιτητής  Ζόζεφ Λάμπτεϊ από την Γκάνα, κρίθηκε ένοχος από τη FIFA για επιρροή στο αποτέλεσμα.
 Ο Λάμπτεϊ αποκλείστηκε ισόβια, ενώ η Σενεγάλη κέρδισε τον επαναληπτικό με 2-0 και προκρίθηκε για τη Ρωσία 2018.
 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr