Ο καθηγητής ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Κώστας Λάβδας, μίλησε στο MEGA, για τις επόμενες κινήσεις της Ευρώπης, με αφορμή την ρωσική εισβολή, αλλά και τις συνέπειες που θα έχει η εν λόγω εισβολή στην οικονομία και τις εμπορικές σχέσεις.
Ο καθηγητής ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Κώστας Λάβδας, μίλησε στο MEGA, για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής.

«Εξαρτάται το όσο θα διαρκέσει η στρατιωτική φάση της επιχείρησης, στόχος ειναι να κατειληφθούν τα διοικητικά όρια του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Εάν η διάρκεια του πολέμου είναι μεγάλη, τότε αλλάσζει το σκηνικό γιατί η Ευρώπη θα αναγκαστεί να επιβάλει κυρώσεις σε έναν εμπορικό οικονομικό εταίρο. Περιμένουμε εναγωνίως τις αντιδράσεις της Ευρώπης», δήλωσε.

«Παράλληλα πρέπει να παρακολουθήσουμε την αντίδραση και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς θα του ζητηθεί να επέμβει στα στενά που διαχειρίζεται η Τουρκία. Τίθεται υπαρξιακό ζήτημα στην γειτονική χώρα», πρόσθεσε.

Κλιμακωτές αντιδράσεις από ΗΠΑ
«Θα εξαρτηθούν αό το στρατιωτικό σκέλος θα είναι περιορισμένο ή οχι στα διοικητικά όρια των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Υπάρχει και ζήτημα με την Κίνα. Δεν είναι σαφές ότι συμφέρει την Κίνα που συνεργάζεται με το Κρεμλίνο αυτή η εισβολή», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: madata.gr