Οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να επιτρέψουν την είσοδο στην ΕΕ στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.

Καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος, οι πρεσβευτές των 27 ενέκριναν τη σύσταση αυτή που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία πάντως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Πράσινο Πιστοποιητικό: Σε αδιέξοδο οι Βρυξέλλες
 
Σε κάθε περίπτωση Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συμβούλιο της Ε.Ε και Πορτογαλική Προεδρία δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό στις συζητήσεις της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος γύρος των συννομοθετών της ΕΕ με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή εγκαίρως για την καλοκαιρινή περίοδο.

Στόχος των διαπραγματευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση για δωρεάν διαγνωστικά τεστ «ως μέσο αποκατάστασης του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών της ΕΕ στην ελεύθερη κυκλοφορία και για την αποφυγή διακρίσεων προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Πάνω από 200 εκατ. εμβολιασμοί στην Ε.Ε.
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας πως την Τετάρτη 19 Μαΐου «έσπασε» το φράγμα των 200 εκατ. εμβολιασμών στην Ε.Ε. «Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο μας: να παραδοθούν αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως τον Ιούλιο», συμπλήρωσε και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

 

Πηγή: madata.gr