Τους λόγους για τους οποίους «άναψε κόκκινο» στη Ριζούπολη για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου αναφέρει στην επιστολή της προς την ΕΠΟ η Ελληνική Αστυνομία.

Οι Αρχές επικαλούνται χωροταξικά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την αστυνόμευση πριν και μετά τη λήξη του αγώνα.

Παράλληλα, αναφέρονται στην ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ συνδέσμων οργανωμένων οπαδών και την πρόθεση που εξέφρασαν εκείνοι του Ολυμπιακού να συνοδεύσουν την ομάδα ως το «Γ. Καμάρας».

Αναλυτικά η επιστολή:

1. Σύμφωνα με απόφασή σας, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Ποδοσφαίρου 2019-20, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-Ολυμπιακός ορίστηκε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών την Κυριακή 26/7/2020 στο γήπεδο “Γ. Καμάρας” (Ριζούπολη).

2. Για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, την 13/7/2020 πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην αθλητική εγκατάσταση και στην περιβάλλουσα περιοχή αυτής, από αρμόδιους Αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποί σας.

3. Από τη διενεργούμενη αυτοψία διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

* Η αθλητική εγκατάσταση γειτνιάζει με περιοχές (Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα, Ν. Ιωνία κλπ) όπου λειτουργούν σύνδεσμοι φιλάθλων και υφίσταται μεγάλος αριθμός οργανωμένων οπαδών.

Πηγή: thestival.gr