Θα περίμενε κανείς από την Ένωση Αθέων να ασχολείται με τα ζητήματα που αφορούν τα μέλη της. Αντί αυτού η Ένωση Αθέων έβγαλε ανακοίνωση για τις εκκλησίες και για τη Θεία Κοινωνία.

«Γιατί κόπτονται οι άθεοι για τις εκκλησίες» μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. «Για τον ίδιο λόγο που επιλέγουν να διοργανώσουν γεύμα κρεατοφαγίας την Μ. Παρασκευή» μπορεί να του απαντήσει κάποιος άλλος.

Με την ανακοίνωσή της η Ένωση Αθέων καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τη λειτουργία των Εκκλησιών και για τη Θεία Μετάληψη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ενωσης Αθέων στο Facebook:

Στην ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού διαπιστώσαμε ότι για άλλη μια φορά οι λατρευτικοί χώροι τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στους κλειστούς χώρους όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Το γεγονός αυτό συνιστά διάκριση και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Επιπλέον, ενώ προβλέπεται σύσταση υπέρ της χρήσης μάσκας, ήδη ένας αρχιμανδρίτης έκανε από άμβωνος σύσταση στους πιστούς να μην τη χρησιμοποιούν, ενώ ένας άλλος ιερωμένος διέκοψε τη λειτουργία για να απευθύνει μομφή σε πιστή που τη φορούσε.

Παραμένει πάντα ανοιχτό και το ζήτημα της μετάληψης με κοινό κουταλάκι, που ευνοεί τη διασπορά μικροβίων. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει να εφαρμοστούν άλλοι τρόποι μετάληψης (π.χ. ατομικά κουταλάκια μιας χρήσεως, χρήση περισσότερων του ενός κουταλιών και αποστείρωση μετά από κάθε χρήση).

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: thestival.gr