Γιάννης Οικονόμου για δηλώσεις Ερντογάν: «Καλά θα κάνουν να στρέψουν την προσοχή τους στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών»
Ξεκάθαρη και σαφής ήταν η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στην νέα διαστρέβλωση της αλήθειας που επιχείρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με όχημα αυτή τη φορά το μεταναστευτικό.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αρχικά χαρακτήρισε «ανυπόστατες» τις κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας που διατυπώθηκαν νωρίτερα σήμερα, όπως αναφέρει άρθρο στο newsbomb.gr.
 
«Η Ελλάδα απαντά με πράξεις που σώζουν ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο και τον Έβρο» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου. Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς την Τουρκία είπε ότι «καλά θα κάνουν να στρέψουν την προσοχή τους στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών που αδιαφορούν για την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε όσον αφορά την πρόθεση της Τουρκίας να θέσει το θέμα των 16 νησιών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ πως «κάθε ανάλογη και αντίστοιχη προσπάθεια της Τουρκίας στο παρελθόν έχει πάρει απάντηση νηφάλια και τεκμηριωμένα με βάση το διεθνές δίκαιο».

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε, μάλιστα, και ειδική αναφορά στη διάσωση μεταναστών ανοιχτά της Μυκόνου τονίζοντας ότι για μια ακόμη φορά σώθηκαν ανθρώπινες ζωές που αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε κίνδυνο.

«Η κυβέρνηση συγχαίρει δημοσίως το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί μια ακόμα αποστομωτική απάντηση στους κατά σύστημα συκοφάντες. Εκείνοι που πολύ εύκολα ασκούν απερίσκεπτη κριτική ας δουν τα πραγματικά περιστατικά. Η Ελλάδα απαντά με πράξεις στην εύκολη κριτική», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει ξανά την αλήθεια

Με αφορμή συνέδριο για το μεταναστευτικό που διοργανώνει η τουρκική εθνοσυνέλευση ο πρόεδρος της Τουρκίας βρήκε βήμα σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του να επαναλάβει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του για τη στάση των ελληνικών αρχών απέναντι στους μετανάστες, ισχυρισμοί που έχουν πολλάκις απαντηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση με τους πρόσφυγες που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται ή ακόμα και δολοφονούνται από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας σε καθημερινό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κάνοντας, δε, το «άσπρο-μαύρο» υποστήριξε ότι «είναι χώρες όπως η δική μας που είναι γειτονικές στις περιοχές που βρίσκονται σε κρίση, που σηκώνουν το φορτίο του προβλήματος και όχι οι ανεπτυγμένες χώρες που έχουν ισχυρή φωνή».

«Όσοι χρησιμοποιούν τις λίγες εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν δεχτεί ως διαφημιστικό υλικό δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη μπροστά στην ολοένα και βαθύτερη ανθρωπιστική κρίση» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη νέα επιχείρηση σπίλωσης της χώρας μας.

Πηγή: madata.gr