Για την πολυσυζητημένη συνέντευξη του στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε με γραπτή του δήλωση, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Στη δήλωση του απαντά στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης  Ν. Παρασκευόπουλο και στον δικηγόρο  Χ. Βεργούλη, οι οποίοι όπως τονίζει διαμαρτυρήθηκαν δημοσίως για την συμμετοχή του στην εκπομπή.

«Δεν θα αναφερθώ στο ότι χαιρετήθηκα θερμά με τους παραπάνω συμπολίτες μου στον προθάλαμο του χώρου εγγραφής της TV100, ούτε στα άρθρα  5 και 14 περί ελευθερίας του λόγου του Συντάγματος– που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα—και ιδιαίτερα στο άρθρο 15 του Συντάγματος το οποίο  επιβάλλει στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα «την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου κ.λ.π.».

Θα ρωτήσω απλά: Γιατί δεν παίρνουν  θέση στο καίριο ερώτημα που υπέβαλα στην συγκεκριμένη εκπομπή;    Είναι ορθό η Ελληνική Δικαιοσύνη – που οι  ίδιοι τόνισαν  ότι δεν είναι αλάνθαστη– να καταδικάσει με 3—2 (δύο Εφέτες ψήφισαν υπέρ της απόλυτης αθωότητας μου) τον επί 12ετία Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την τελείως φανταστική και αυταπόδεικτα αναληθή αιτιολογία   ότι «μπήκαν 17.000.000 € (!) στον λογαριασμό υπ’ αρίθμ. 1542859» του Δημοτικού μου Συνδυασμού (απόφαση ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  υπ’ αρίθμ. 469/2018,  σελ. 73,195,196);», αναφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Πληροφορήθηκα ότι ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος και ο δικηγόρος κ. Χ. Βεργούλης διαμαρτυρήθηκαν δημοσίως, διότι η εγνωσμένου κύρους δημοσιογράφος της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης κ, Μαρία Αναγνωστίδου  στο πλαίσιο μιάς ανωτάτου επιπέδου εκπομπής, απηύθηνε  και σε εμένα ερωτήσεις τις οποίες   απηύθηνε – σε άλλο χρόνο—και σε αυτούς!!!

Δεν θα αναφερθώ στο ότι χαιρετήθηκα θερμά με τους παραπάνω συμπολίτες μου στον προθάλαμο του χώρου εγγραφής της TV100, ούτε στα άρθρα  5 και 14 περί ελευθερίας του λόγου του Συντάγματος– που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα—και ιδιαίτερα στο άρθρο 15 του Συντάγματος το οποίο  επιβάλλει στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα «την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου κ.λ.π.».

Θα ρωτήσω απλά: Γιατί δεν παίρνουν  θέση στο καίριο ερώτημα που υπέβαλα στην συγκεκριμένη εκπομπή;    Είναι ορθό η Ελληνική Δικαιοσύνη – που οι  ίδιοι τόνισαν  ότι δεν είναι αλάνθαστη– να καταδικάσει με 3—2 (δύο Εφέτες ψήφισαν υπέρ της απόλυτης αθωότητας μου) τον επί 12ετία Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την τελείως φανταστική και αυταπόδεικτα αναληθή αιτιολογία   ότι «μπήκαν 17.000.000 € (!) στον λογαριασμό υπ’ αρίθμ. 1542859» του Δημοτικού μου Συνδυασμού (απόφαση ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  υπ’ αρίθμ. 469/2018,  σελ. 73,195,196);

Φανταστική και αυταπόδεικτα αναληθή αιτιολογία αφού πλέον όλων των άλλων,  με έγγραφο της η Τράπεζα Πειραιώς την 3/1/2020  βεβαιώνει  ότι  «στον λογαριασμό 1542859 αλλά και οποιοδήποτε άλλο λογαριασμό που εμφανίζεστε ως δικαιούχος ΔΕΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  πίστωση ποσού 17.000.000 € με μία ή περισσότερες καταθέσεις»!!!

Και συνεχίζει: «Συνημμένα σας παραδίδουμε τις κινήσεις του  παραπάνω  λογαριασμού»,  οι οποίες κινήσεις  σε διάστημα 7 ετών (1999—2006) έφθασαν τα 259.721 €,  που προήλθαν σύμφωνα με τον Νόμο από την πώληση κουπονιών και τις συνδρομές  72 επωνύμων Θεσσαλονικέων  προς τον Δημοτικό μου Συνδυασμό και με τα οποία επί 7 χρόνια καλύπταμε  τα έξοδα του Συνδυασμού,  στα οποία χρόνια υπήρξαν 3 νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις!!!

Περιττό να αναφέρω ότι ο λογαριασμός αυτός (1542859) έχει διεύθυνση «Βενιζέλου 45– το παλιό Δημαρχείο—1ος όροφος, γραφείο 113» που ήταν ακριβώς τα γραφεία του Συνδυασμού μου!!!

Τέλος παρακαλώ άλλη μία φορά τον Εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ να εξετάσει την συγκεκριμένη καταγγελία μου σχετικά με την υπ’αρίθμ. 469/2018 απόφαση του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.»

Πηγή: thestival.gr