Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απολογήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/10) στον Αθλητικό Δικαστή, έπειτα απ’ τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της απ’ τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, για επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη Θύρα 14 του Απόστολος Νικολαΐδης, πριν από την έναρξη του αγώνα του περασμένο Σαββάτου (16/10) με τον Ιωνικό.

Όπως έχει καταγραφεί, η συμπληρωματική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα έγινε κατόπιν της παράδοσης της έκθεσης της Αστυνομίας, με το κατηγορητήριο του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελία να κάνει λόγο για …επεισόδια έξω από τη Θύρα 14 του γηπέδου της Λεωφόρου, μετά την προσπάθεια οπαδών να μπουν στη Θύρα χωρίς εισιτήριο.

Εκεί μάλιστα, στην έκθεση της Αστυνομίας, υπήρξε καταγραφή για τραυματισμό δύο αστυνομικών κι ενός σεκιούριτι. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί ο Παναθηναϊκός σε απολογία με βάση (και) με το άρθρο 15 παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τιμωρία με 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Στο ίδιο άρθρο πάντως υπάρχει και διάταξη η οποία υπογραμμίζει (με μαύρα γράμματα) πως εφόσον τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, δεν θα επιβάλλεται ποινή έδρας.

Εκεί ακριβώς στηρίχθηκε και η υπερασπιστική γραμμή του Παναθηναϊκού κατά την απολογία του, με τους «πράσινους» να αρνούνται πως τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου και να υπογραμμίζουν πως δεν έχουν αντικειμενική ευθύνη για όσα συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο και δη στην οδό Παναθηναϊκού και στη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βαγιάκος, έκανε ένσταση απαράδεκτης δίωξης καθώς όπως τόνισε το πρώτο περιστατικό (επεισόδια στην προσπάθεια των οπαδών να μπουν στο γήπεδο) «…αναφέρεται απ’ τον παρατηρητή του αγώνα άρα υπεύθυνο για τη δίωξη είναι το πειθαρχικό σας όργανο κι όχι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Δεν κάνατε καμία δίωξη και δεν κληθήκαμε σε απολογία για το συγκεκριμένο περιστατικό. Επίσης, η έκθεση της Αστυνομίας λέει ότι οι φίλαθλοι ήταν επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Για τη δεύτερη πράξη υπήρξαν άτομα που βγήκαν από τη Θύρα 14. Το οδόστρωμα της οδού Παναθηναϊκού όμως, δεν είναι εν γένει χώρος του γηπέδου, ούτε το πεζοδρόμιο απέναντι είναι και άρα δεν έχουμε ευθύνη. Ο τραυματισμός του σεκιούριτι υπάρχει κατάθεση του ότι έγινε στον φραγμό 6, στην γωνία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Παναθηναϊκού. Η αστυνομία μάλιστα δεν τον αντιλήφθηκε».

Ως μάρτυρας κλήθηκε ο επιχειρησιακός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Σπύρος Βλάχος ο οποίος υπογράμμισε πως «…μέσα στις κερκίδες δεν έγινε τίποτα. Κανείς στο γήπεδο δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Όπως με ενημέρωσαν, 20-30 άτομα από τη Θύρα 14 βγήκαν έξω για να βάλουν κάποιους άλλους οπαδούς μέσα, κι εκεί υπήρχε μια μικρή ένταση».

Από την πλευρά του ο Αθλητικός Δικαστής ζήτησε και πήρε από την Αστυνομία βίντεο με τα επεισόδια, προκειμένου να σχηματίσει άποψη και να κρίνει το ακριβές σημείο όπου έγιναν τα επεισόδια. Αν δηλαδή συνέβησαν σε χώρο που υπάρχει άμεση «σύνδεση» με το γήπεδο ή τα περιστατικά συνέβησαν σε περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, στο κατηγορητήριο υπάρχει και ρίψη αντικειμένων σε σημείο εκτός γηπέδου, από οπαδούς που βρίσκονταν μέσα στη Θύρα 14. Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (22/10).

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr