Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε γνωστές τις αποφάσεις της, εκ των οποίων είναι και το τέλος Γ’ Εθνικής και ερασιτεχνικών κατηγοριών ενώ από την τηλεδιάσκεψη αποχώρηση αντιδρώντας έντονα στην επιβολή του -3 ο Τάκης Αγραφιώτης. Η συζήτηση για την επόμενη έδρα της Εθνικής.

Με αυτά και με αυτά την Τετάρτη Λίγκα και ΕΠΟ είχαν τηλεδιασκέψεις που κράτησαν από το πρωί έως και το… βράδυ, καθώς η Λίγκα άρχισε στις 11 το πρωί και τελείωσε λίγο μετά τις 5 και η ΕΠΟ πήρε την σκυτάλη για να τελειώσει το βράδυ. Κοινώς οι ποδοσφαιρικοί φορείς έφτασαν σε δύο τηλεδιασκέψεις σχεδόν 11 ωρών!

Σε σχέση με το Δ.Σ. της ελληνικής Ομοσπονδίας και αναφορικά με την αντίδραση του Τάκη Αγραφιώτη ο έμπειρος παράγοντας του Ολυμπιακού αποχώρησε από την τηλεδιάσκεψη λόγω της επιβολής του -3 σημειώνοντας ότι και σε άλλες χρονιές είχαν γίνει δεκτές ανάλογες ή ίδιες εισηγήσεις από την Λίγκα και με περιπτώσεις που έμειναν εξαιτίας αυτής της εξέλιξης ομάδας στην μεγάλη κατηγορία, όπως με τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα έγινε και μία κουβέντα για τα γήπεδα που θα δηλώσει η Εθνική για έδρα. Θα δηλωθούν γήπεδα σε Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη και μετά θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις με την καταληκτική ημερομηνία να είναι μες τον Ιούλιο. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε και το πρόωρο τέλος ερασιτεχνικών κατηγοριών αλλά και Γ’ Εθνικής (υπάρχουν ήδη συζητήσεις για αναδιάρθρωση και ενώ σε επίπεδο τοπικών Κυπέλλων όπου δεν υπάρχει Κυπελλούχος θα γίνει κλήρωση) όπου θα ισχύσουν οι βαθμολογίες όπως είναι μέχρι τώρα. Υπήρξε πάντως ακόμα και κουβέντα που κράτησε σχεδόν μία ώρα για ένα λογισμικό για την αναβάθμιση της μηχανογράφησης.

Ως προς τις Γενικές Συνελεύσης από την Έκτακτη θα προκύψει η αλλαγή καταστατικού. Του καταστατικού αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές.

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10πμ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.

Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. για να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο., με θέμα την τροποίηση άρθρων του καταστατικού, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1.

Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.

Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Super League 2 και την Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.

Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.

Αναστέλλεται επίσης το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάζονται στην Super League 2.

Ανανεώνεται έως τις 31.12.2020 η συνεργασία με το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Κ21, Γιάννη Γκούμα, Μιχάλη Ιορδανίδη και Νεκτάριο Πανταζή.

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Πηγή: thestival.gr