Ανακοίνωση εξέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης για την γυναίκα πρόσφυγα, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η γυναίκα γέννησε προχθές στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και οποία διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Ευβοίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα και ο ΔΟΜ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG Home) για την παροχή επιπλέον στήριξης στους διαμένοντες αυτές τις δύσκολες ώρες. Το προσωπικό του ΔΟΜ συνεχίζει να εργάζεται στη δομή, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό ασφαλείας.

Ο ΔΟΜ έχει ήδη μοιράσει στους διαμένοντες καθαριστικά είδη, ενώ όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι εργασίας του προσωπικού απολυμαίνονται μία φορά την εβδομάδα. Ο ΔΟΜ συνεχίζει να παρέχει ενημέρωση για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, μοιράζοντας και μεταφράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες όπως αυτές εκδίδονται από τις Ελληνικές Αρχές.

Η ενημέρωση αποτελεί κλειδί για την ασφάλεια. Η ασφάλεια του προσωπικού και των διαμενόντων παραμένει προτεραιότητά μας και θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε επιπλέον πρωτοβουλία ληφθεί».

Φωτό: Intime

Πηγή: thestival.gr