Η Zoom Video Communications σχεδιάζει ενίσχυση της κρυπτογράφησης για την ασφάλεια των επικοινωνιών των πελατών της, όχι όμως και για εκείνους που χρησιμοποιούν δωρεάν τις εφαρμογές της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται τον σύμβουλο Ασφαλείας της εταιρείας, Alex Stamos.

Η εταιρεία κοινοποίησε τα σχέδιά της σε οργανώσεις για τις πολιτικές ελευθερίες και σε ακριβιστές κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι τα σχέδια υπόκεινται ακόμη σε αναθεώρηση.

Η Zoom, σύμφωνα με τον Stamos, επιθυμεί την αναβάθμιση της ασφάλειας των επικοινωνιών μέσω της πλατφόρμας της, ώστε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη όσων τη χρησιμοποιούν, ξεκινώντας από εκείνους που είναι συνδρομητές, άρα η εταιρεία “γνωρίζει ποιοι είναι”.

Η χρήση της πλατφόρμας της Zoom για τηλεδιασκέψεις εκτινάχθηκε την περίοδο των shutdown λόγω κορωνοϊού, με την εταιρεία ωστόσο να δέχεται σφοδρές επικρίσεις για ζητήματα σχετικά με την κρυπτογράφηση του λογισμικού της εφαρμογής τ

Πηγή: thestival.gr