Κάθε χρόνο αναμένεται η κυκλοφορία νέων iPhones από την Appple, αλλά αυτή την χρονιά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη συμβεί.

Σύμφωνα με το GSMArena, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Apple να αποφασίσει να καθυστερήσει την κυκλοφορία του iPhone 12, μιας και ο κόσμος προς το παρόν έχει στρέψει την προσοχή του στο να ανταπεξέλθει στην πανδημία. Η αναφορά της Nikkei τονίζει πως η Apple πραγματοποιεί συζητήσεις στο εσωτερικό της και πως η καθυστέρηση προβλέπεται να ισχύσει για μερικούς μήνες, δηλαδή πως είναι πιο πιθανό να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021.

Όπως αναφέρει το gr.pcmag.com, υπάρχουν δυο βασικοί λόγοι για τους οποίους η Apple πιστεύει πως η καθυστέρηση είναι αναπόφευκτη. Ο πρώτος είναι η γραμμή τροφοδοσίας και οι συνεργάτες της που έχουν αναλάβει την παραγωγή, επικαλούμενη “πρακτικά εμπόδια” για να σιγουρευτεί η επαρκής προμήθεια υλικών που απαιτείται ποσοτικά για την κυκλοφορία ενός νέου iPhone. Εάν θα πρέπει ο καθένας να περιμένει εβδομάδες ή μήνες για το νέο του iPhone, ποιος ο λόγος να κυκλοφορήσει γενικά;

Ο δεύτερος λόγος είναι πως η Apple ανησυχεί μήπως οι πελάτες της δε θα βρίσκονται σε καθεστώς ενθουσιασμού, σκεπτόμενη το τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο. Οι δυο μεγαλύτερες αγορές της Apple, δηλαδή η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται συντριπτικά κοντά στο peak της πανδημίας του κορονοϊού. Έτσι, απαιτείται θάρρος για να προβλεφθεί από ένα άτομο (ή μια εταιρεία) το πώς θα αισθάνεται ο κόσμος όταν έρθει ο Σεπτέμβριος.

Εάν προσθέσετε την πιθανότητα να μην μπορούν να παραχθούν αρκετά handsets εγκαίρως με το να μην έχει και κανένας διάθεση να ξοδέψει χρήματα σε καινούργιο κινητό αυτήν την χρονιά, μια καθυστέρηση φαίνεται να αποτελεί μάλλον εύκολη απόφαση.

Το iPhone 12 αναμένεται να είναι το πρώτο 5G smartphone της Apple, αλλά μπορεί να είναι και η μεγαλύτερη αποτυχία της Apple στον τομέα των smartphone αν κυκλοφορήσει σε λάθος περίοδο. Εάν ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο smartphone, όμως, η Apple ίσως να σας παρέχει ακόμα τη δυνατότητα να αγοράσετε ένα καινούργιο φέτος, καθώς αναμένεται η κυκλοφορία του iPhone 9/SE2 μέσα στον Απρίλιο.

Πηγή: thestival.gr