Στην πρώτη ομιλία του στην Γ.Σ. της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, μίλησε για το ζήτημα των εκλογών και τα όσα είχαν συμφωνηθεί με τις διεθνείς Ομοσπονδίες και την Πολιτεία.

“Στην συνάντηση που έγινε στη Νιόν, είχε συμφωνηθεί οι εκλογές να γίνουν στα τέλη Ιουλίου και αυτό επιβεβαιώθηκε στην συνάντηση των Big-4. Οι διεθνείς Oμοσπονδίες είχαν χαρακτηρίσει τη συμφωνία ευεργετική. Ενημερώθηκα ότι είναι μια κεντρική απόφαση της Κυβέρνησης και συνδέεται με τη μελέτη των FIFA και UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το θέμα των εκλογών ουδέποτε συνδέθηκε με τη συμφωνία της Κυβέρνησης με FIFA και UEFA και τις προτάσεις τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ έκανε την έκτακτη Γ.Σ. ώστε να προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί. Ο κύριος Αυγενάκης λέει ότι η πρόθεση είναι να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Αυτό, κατά δήλωση της FIFA, δεν μπορεί να γίνει, αν δεν συμφωνήσει η ΕΠΟ”, ανέφερε ο κ. Γραμμένος.

Ο Αλέξης Κούγιας πήρε το λόγο για το ζήτημα της τροποποίησης του καταστατικού για τις εκλογές: “Δεν έχουμε εντολή των FIFA και UEFA. Εμείς δεν την έχουμε. Εάν υπάρχει ρητή εντολή για το καταστατικό και τις εκλογές να την δεχθούμε αλλιώς”.

Όταν ο κ. Γραμμένος τού απάντησε πως είναι δεν είναι εντολή ή προτροπή, αλλά μια συμφωνία και πως θα του αναγνώσει εγγράφως, εκείνος τόνισε: “Για την εντολή μιλάω. Όχι για προτροπή. Το να κάνουμε ενέργειες που θα μας εκθέσουν, δεν είναι σωστό. Στήριξα και εσάς και τον κ. Δημητρίου και τον κ. Βρακά. Ποιος είναι ο λόγος για να γίνουν πιο γρήγορα οι εκλογές;’.

Στη δευτερολογία του κατά τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, ο Βαγγέλης Γραμμένος ξεκαθάρισε: “Δεν πρέπει να κάνει μία διοίκηση τον σχεδιασμό της; Δεν πρέπει μία διοίκηση να μη δεσμευτεί από αποφάσεις προηγούμενης διοίκησης; Πόσο θεμιτό είναι αυτό; Υπάρχει κανείς μέσος νους ότι θα μπορούσε να αμφισβητήσει αυτή την παγιωμένη θέση και στην Ευρώπη, να γίνονται δηλαδή οι εκλογές της διοίκησης πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου;”.

Πηγή: thestival.gr