Αναταράξεις στην πολιτική σκηνή έχει προκαλεί η κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στο ειδικό δικαστήριο με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης άνοιξε η κατάθεση στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η επί 40 χρόνια γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα έριξε «βόμβες» στην κατάθεσή της λέγοντας ότι τσάντες με χρήματα έφευγαν από τα γραφεία της επιχείρησης με αποδέκτες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι ο τότε υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς επισκεπτόταν καθημερινά τον Χρήστο Καλογρίτσα.

«Έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα για βοήθεια προς το κόμμα. Τα χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας», δήλωσε η Ευθαλία Διαμάντη, γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί.

«Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατι εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο Νίκος Παππάς κατήγγειλε την πρώην γραμματέα του επιχειρηματία για ψευδομαρτυρία και κατέθεσε μήνυση σε βάρος της, ενώ η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προκάλεσε άμεση αντίδραση και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει στις 20 Ιανουαρίου σε κατάθεση και τους αδελφούς Χούρι, που κατά τον κ. Καλογρίτσα του έδωσαν, κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Παππά, τα 3 εκ. ευρώ που απαιτούνταν ως προκαταβολή για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr