Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Σύνδεσμοι Γουνοποιών Καστοριάς και Ελλήνων Γουνοποιών, διαψεύδουν φήμες που τους θέλουν να ευθύνονται για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή της Καστοριάς εξαιτίας της διάδοσης του ιού από γουνοποιούς οι οποίοι συμμετείχαν στην Έκθεση Γούνας στο Μιλάνο (20-23 Φεβρουαρίου 2020).

Οι φορείς αναφέρουν ότι οι γουνοποιοί και οι συνεργάτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μιλάνο ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στον χώρο της έκθεσης και τα ξενοδοχεία τους.

Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα περιόρισαν τις μετακινήσεις και την κυκλοφορία τους στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για προληπτικούς λόγους δε, ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους πριν από τις 13 Μαρτίου, χωρίς να προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού, προσπαθώντας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υποστηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο το εργατικό δυναμικό.

Σημειώνεται ότι ουσιαστική ήταν η προσφορά των γουνοποιών και στις δομές υγείας της περιοχής, καθώς πάρα πολλές ήταν οι δωρεές που έγιναν για την υποστήριξη της «μάχης» κατά του κορωνοϊού. «Οι περισσότεροι δωρητές δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουν την προσφορά τους, καθώς στόχος ήταν η ενίσχυση των δυνάμεων των υγειονομικών δομών και του προσωπικού τους και όχι η προβολή και δημοσιότητα των ιδίων» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Πηγή: thestival.gr