Το να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης από το Google δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Μάλιστα, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν πως ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, το κάνουν λάθος.

Σε περίπτωση που δεν διαγραφεί ολοκληρωτικά το ιστορικό, η Google θα συλλέγει όλα τα προσωπικά σας στοιχεία κάθε φορά που εκτελείτε οποιαδήποτε δραστηριότητα στο YouTube ή -προφανώς- στο Google. Ακόμα κι αν διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης από το πρόγραμμα περιήγησής σας, αυτό εξακολουθεί να υπάρχει.

Αν δεν είστε οκ με αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Όταν η εφαρμογή YouTube είναι ανοιχτή, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο ιστορικού δίπλα σε τυχόν προτεινόμενα αποτελέσματα αναζήτησης. Στο αναδυόμενο παράθυρο που ακολουθεί, απλώς πατήστε “Κατάργηση”.
Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας στην εφαρμογή YouTube, εάν θέλετε να σταματήσει να αποθηκεύει οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό που αναζητήσατε στον ιστό.

Επιλέξτε Ρυθμίσεις > Διαχείριση όλου του ιστορικού πατώντας την εικόνα του προφίλ σας. Όταν δείτε την επιλογή αποθήκευσης του ιστορικού σας στο YouTube, απλώς καταργήστε την επιλογή του πλαισίου “Συμπερίληψη των αναζητήσεών σας στο YouTube”.

Για να διαγραφεί οριστικά το ιστορικό, όμως, θα πρέπει να τρέξετε την εφαρμογή Google, να πατήσετε τη φωτογραφία του προφίλ σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στη «Διαχείριση του Λογαριασμού σας Google» και, μόλις εισέλθετε, αναζητήστε τη «Δραστηριότητα μου» στη γραμμή αναζήτησης που βρίσκεται στην κορυφή, η οποία βρίσκεται επίσης στην καρτέλα «Δεδομένα και απόρρητο».

Αφού εντοπιστεί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ποιες συγκεκριμένες χρονικές περιόδους αναζητήσεων θέλετε να διαγραφούν και να κάνετε κλικ στο «Διαγραφή» και μετά στο «Διαγραφή προσαρμοσμένου εύρους».

Οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν επίσης να επεξεργαστούν τις ρυθμίσεις τους για να το κάνουν έτσι ώστε το ιστορικό αναζήτησής τους να διαγράφεται αυτόματα.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς επιστρέψτε στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της σελίδας, αναζητήστε την «Κάρτα δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών» και κάντε κλικ στην «Αυτόματη διαγραφή (Ενεργοποίηση)».

Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε ακόμη περισσότερο τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google και να διαγράψετε τυχόν δεδομένα που είχαν αποθηκευτεί προηγουμένως, πατήστε “Διαγραφή δραστηριότητας κατά” η οποία θα σας οδηγήσει στη συνέχεια σε μια σελίδα με επιλογές διαγραφής δεδομένων ανά θέμα ή προϊόν.

Και, αν θέλετε μια πλήρη εκκαθάριση, απλώς επιλέξτε “All time” που θα διαγράψει απολύτως τα πάντα από το γεμάτο δεδομένα αρχείο της Google.

“Εάν διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης που είναι αποθηκευμένο στον Λογαριασμό σας Google, δεν μπορείτε να το ανακτήσετε”, ειδοποιεί η Google τους χρήστες της σε ένα φόρουμ υποστήριξης.

πηγή: techblog.gr

Πηγή: madata.gr