«Άστοχες» χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ενώ αναγνώρισε πως το κόμμα έχει δεχθεί μια συντριπτική ήττα.

«Δεν θα συζητήσουμε σήμερα τα λάθη, αυτό είναι συζήτηση που θα γίνει μετά τις εκλογές» είπε ο Γιώργος Τσίπρας αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής», προσθέτοντας ότι δεν ανακαλεί τη δηλωση που έκανε λίγο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. «Σήμερα το αντικείμενο είναι η πορεία προς τις επόμενες εκλογές. Προφανώς θα υπάρξει αλλαγή και των συνθηματων, στο πρόγραμμα ωστόσο δεν θα υπάρξει κάποια σοβαρή αλλαγή».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Παπαδημούλη και Ξανθού είπε: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στην παρούσα φάση για τον Αλέξη Τσίπρα. Όταν λέω “παρούσα φάση” δεν εννοώ μόνο μέχρι τις εκλογές (αλλά) και μετά τις εκλογές. Το ότι πρέπει να συζητήσουμε το τι έγινε και τι δεν έγινε και ότι ο καθένας μπορεί να θέσει θέμα αργότερα είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Προφανώς δημοκρατικό τους δικαίωμα είναι. Οι δηλώσεις που ακούτε τις τελευταίες ημέρες από σήμερα θα σταματήσουν, έχουν γίνει και ορισμένες εντελώς άστοχες, δηλαδή για το timing που γίνονται, γιατί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Έχουμε δεχτεί μια συντριπτική ήττα, ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Η ήττα αυτή θέτει ζητήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την άμεση προοπτική του, δεν είναι ότι χάσαμε τις εκλογές, δεν ήταν έστω 25%-35%. Είναι ένα συντριπτικό αποτέλεσμα από το οποίο πρέπει άμεσα να ανακάμψουμε. Ο συσχετισμός στην ελληνική κοινωνία δεν είναι αυτός που καταγράφηκε στην κάλπη, επιμένω σε αυτό. Δεν ήταν αυτός ο συσχετισμός έναν μήνα πριν την κάλπη. Το ποια γεγονότα οδήγησαν σε αυτήν την “κατολίσθηση”, που είναι ως φαινόμενο λίγο σπάνιο, δεν το συναντάμε συχνά πρέπει να συζητηθεί. Υπάρχουν οι αντικειμενικοί όροι για να ανακάμψουμε, είναι προφανές ότι μπορεί να έχει ανοίξει η όρεξη σε δυναμικά κέντρα “να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ειδικά”, αυτό είναι ένας λόγος παράπανω για να βάλουμε τα δυνατά μας. Προφανώς κάποια πράγματα δεν έγιναν σωστά».

«Η βασική απειλή που αφορά την κοινωνία και αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η “λευκή επιταγή” που θέλει η Νέα Δημοκρατία να δοθεί στον κύριο Μητσοτάκη για να κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια», είπε συπληρώνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει επί της ουσίας πρόγραμμα αλλά «κρυφή ατζέντα». «Δεν πρέπει να δοθει “λευκή επιταγή” και να έχει αυτοδυναμία η ΝΔ» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη μικρή Μαρία του Έβρου, απαντώντας ότι από επικοινωνιακής διαχείρισης το ζήτημα έκανε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο «επί της ουσίας δεν ειχαμε άδικο, καθώς πρώτος είχε ανδείξει το θέμα ο κύριος Μηταράκης». Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα και του φράχτη αναφέροντας «η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για τον φράχτη είναι ολόσωστη».

Σε ό,τι αφορα τους πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και το «άνοιγμα» που έκανε το κόμμα του κι αν αυτό ήταν λάθος, σχολίασε «όλοι ξέρουμε πού πηγαν και είναι κακό εκεί που πήγαν, θα ήταν καλό ένα κομμάτι που δεν είναι φασίστες, και υπάρχει τέτοιο κομμάτι, να κερδηθούν από δημοκρατικές δυνάμεις».

Σε ερώτηση πού πήγε αυτοί οι ψηφοφόροι ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι σύμφωνα με τις έρευνες κατευθύνθηκαν προς το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και προς τη Νίκη.

«Απειλή είναι η παντοδυναμία Μητσοτάκη» είπε στη συνέχεια και αναφέρθηκε στην περιβόητη δήλωση Γεωργιάδη για τον στόχο των 180 βουλευτών σε συνάρτηση με τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Ο στόχος ειναι διπλός, να μην έχει αυτοδυναμία η ΝΔ και να υπάρχει ισχυρός πόλος αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπήρχε μία εβδομάδα πριν».

Πηγή: madata.gr