Αναταραχές στην πολιτική σκηνή προκαλεί η αποκάλυψη των Παραπολιτικών ότι στο οικογενειακό ξενοδοχείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση εργαζόταν ανασφάλιστη εργαζόμενη η οποία απολύθηκε όταν εντοπίστηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας και επιβλήθηκε πρόστιμο στο ξενοδοχείο.

Νέο κύκλο σφοδρής αντιπαράθεσης πυροδοτεί η υπόθεση του σπιτιού του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Ουκρανή πρώην εργαζόμενη σε ξενοδοχείο που διαθέτει η οικογένεια της Κατερίνας Ρούσσου πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση, καταγγέλλει ότι εργαζόταν ως ανασφάλιστη και απολύθηκε χωρίς αποζημίωση.

«Είπε να με ασφαλίσει η κ. Κατερίνα, η γυναίκα η πρώην του κ. Ραγκούση, και είπε να με ασφαλίσει και δεν ασφάλισε και ήρθε έλεγχος στο ξενοδοχείο και μου ζήτησαν  τα χαρτιά. Εγώ λέω «ορίστε τα χαρτιά μου, είμαι εδώ παντρεμένη, έχω τα πάντα, άδεια», ξέρετε… Ό,τι έχω. Και μετά η Κατερίνα έλεγε που έφαγα πρόστιμο 10.000 ευρώ, που δεν ήμουν ασφαλισμένη στο ξενοδοχείο που εργαζόμουν και με έδιωξε», είπε η Σβετλάνα Αργύρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαριά εκτεθειμένα  με τα καμώματα του κ. Ραγκούση, τονίζει η ΝΔ που κατηγορεί τον βουλευτή ότι προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών.

«Αν η εργαζόμενη λέει ψέματα θα κινηθεί εναντίον της; Αν όμως λέει αλήθεια, ο κ. Τσίπρας θα καλύψει τον Ραγκούση, όπως κάνει με τους αμετάκλητα καταδικασμένους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο;», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπο0ς, Γιάννης Οικονόμου.

Η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

«Η χυδαία στοχοποίηση του Γιάννη Ραγκούση από τη ΝΔ επιβεβαιώνει αυτό που είχαμε καταλάβει όλοι: Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει αποκλειστικά στο βούρκο, το διχασμό και τα fake news, γιατί δεν έχει τίποτα να πει για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Η απάντηση του Γιάννη Ραγκούση

Mε τη γραπτή δήλωση των δικηγόρων του και προαναγγέλλοντας νέο κύκλο δικαστικών προσφυγών για τα δημοσιεύματα απάντησε ο τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε ξανά για συκοφαντίες.

«Τώρα περάσαμε σε Ουκρανή καθαρίστρια ξενοδοχείου που-μικρή λεπτομέρεια-δεν ήταν ποτέ δικό μου», είπε ο τομεάρχης Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Προφανώς ούτε η χυδαία αυτή επίθεση πρόκειται να μείνει αναπάντητοι. Οι κοινοί συκοφάντες σύντομα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης», δήλωσαν οι δικηγόροι του.

Σύμφωνα πάντως με τα «Παραπολιτικά», η κυρία Σβετλάνα Αργύρη είναι παντρεμένη µε Έλληνα πολίτη και µε άδεια παραμονής σε ισχύ σε έλεγχο στο ξενοδοχείο από την Επιθεώρηση Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι δούλευε χωρίς ασφάλιση παρά τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας ότι θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

«Μάλλον αυτή πήρε τηλέφωνο, ξαφνικά που ήρθε και μετά μπαλώνανε όλα και κάπως έτσι σκεπάσανε, μπαλώσανε, δεν ξέρω. Μετά μου είπε η κ. Κατερίνα γιατί έφαγα πρόστιμο… ‘’Συγνώμη’’, λέω, ‘’κ. Κατερίνα γιατί έφαγα πρόστιμο και με κατηγορείτε; Εσείς δεν φταίτε; Εσείς δεν πήρατε τα χαρτιά μου, το διαβατήριο, είπατε να κάνετε φωτοτυπίες, τα πάντα όλα και δεν το κάνατε, τίποτα. Γιατί φταίω;’’.  Και με διώξανε από το ξενοδοχείο γιατί αυτή έκλαιγε, γιατί έφαγε 10.000 πρόστιμο».

Καταγγελία της πρώην εργαζόμενης στο ξενοδοχείο

Στο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» αναφέρεται πως η Σβετλάνα Αργύρη απολύθηκε από την επιχείρηση της πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση χωρίς να λάβει αποζημίωση.

«Εγώ στεναχωρήθηκα και λέω γιατί, για ποιο λόγο; Εγώ έδωσα τα χαρτιά τα δικά μου όλα. Και εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί ξέρετε, έπιασα δουλειά. Γιατί για εμάς δεν είναι εύκολο να πιάσεις δουλειά… Και η κ. Κατερίνα λέει ‘’έφαγα από εσένα 10.000 ευρώ’’ και λέω ‘’πού κολλάω εγώ στα δικά σας’’; Και ήρθε αυτός ο κύριος γιατί εγώ καθάρισα το δωμάτιο (σ.σ Και είπε η κ. Κατερίνα) ‘’δεν μπορούσες εσύ να του πεις πως είσαι, όχι φιλοξενούμενη, πως είσαι τουρίστρια’’; Και λέω ‘’πώς να πω ότι είμαι τουρίστρια;’’, γιατί με πιάσανε, πως το λένε, με το βιτέξ, με τη σφουγγαρίστρα, με τα πάντα όλα, με τα εργαλεία».

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», η κ. Αργύρη ανέφερε ότι ο Γιάννης Ραγκούσης τακτοποιούσε με παρεμβάσεις του διάφορα  ζητήματα.

«Γιατί αυτός από ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω, βουλευτής τί είναι… Και τακτοποιήσανε. Και μετά μόλις έγινε όλο αυτό, ήρθε με το αεροπλάνο ο κ. Ραγκούσης. Ήρθε επί τόπου. Ήρθε εκεί, ναι, να τακτοποιήσει τα θέματα, δεν ξέρω. Γιατί μίλησα, λέει «τώρα έρχεται ο άντρας μου».

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», ο Γιάννης Ραγκούσης και η Κατερίνα Ρούσσου το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν ακόμη παντρεμένοι, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα µμέχρι και για τη χρήση του 2018 πραγματοποιούσαν κοινή δήλωση «πόθεν έσχες».

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr