Σκοπιμότητες που οδηγούν σε αδιέξοδο χαρακτήρισε τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στον ΘΕΜΑ 104,6, παρά τις διθυραμβικές εκφράσεις και τους επαίνους των θεσμών για την ανάδειξη της χώρας μας σε ασπίδα της Ευρώπης για τα γεγονότα στον Έβρο, η κυβέρνηση εφαρμόζει μία λάθος πολιτική. Διευκρίνισε δε, ότι και ο ίδιος ουδέποτε υπήρξε οπαδός του να ανοίξει η δίοδος στον Έβρο, λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένοι νόμιμοι οδοί ώστε να κλείσει η δίοδος.

Κατά τον κ. Μουζάλα, όσον αφορά στα γεγονότα που έγιναν στον Έβρο,« η κυβέρνηση, λανθασμένα, τα παρουσίασε σαν έπος του ’40, σαν την καινούργια μάχη του Μαραθώνα και κάθε έδαφος σε οργανώσεις που λειτούργησαν αντικειμενικά σαν παρακρατικές να γίνουν πιθανώς και κάποια έκτροπα τα οποία καταγγέλλονται στην Ευρώπη, σε μία όμως σωστή πολιτική, γιατί είχαμε μια εργαλειοποιημένη ροή από τον Ερντογάν η οποία χρησιμοποιήθηκε για άλλα πράγματα».

Κατέληξε λέγοντας πως το βασικό πολιτικό λάθος, ο ίδιος πιστεύει πως είναι η ανακήρυξη από την κυβέρνηση της Ελλάδας σαν ασπίδα της Ευρώπης, σημειώνοντας πως είναι λάθος να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε η ασπίδα της Ευρώπης καθώς έτσι παύει να είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και γίνεται ελληνοτουρκικό ζήτημα.

Πηγή: thestival.gr