Συνελήφθη  ο Γιάννης Λαγός,  στο Βέλγιο μετά την άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφους 658 υπερ και 25 κατά.

Αυτή την ώρα βρίσκεται στα κεντρικά της αστυνομίας των Βρυξελλών 

Ο Γιάννης Λαγός θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος κι ακολούθως θα βρεθεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.

Μάλιστα νωρίτερα έκανε και ανάρτηση μέσα από το περιπολικό όπως ανάφερε ο ίδιος

Είμαι σε Βελγικό περιπολικό.Οι κλεφτες,άθεοί και ανθέλληνες με πάνε φυλακή.Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα.Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ #AstraZeneca #Εμβολιο

— Ioannis Lagos (@IoannisLagos3) April 27, 2021

Οι Βέλγοι αστυνομικοί έκαναν χρήση του Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές προκειμένου να εκτίσει την ποινή που έχει επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αθήνα για συμμετοχή την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, τον συνέλαβαν.  
Πώς συνελήφθη
Η σύλληψη έγινε στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, απ΄όπου μεταφέρθηκε με περιπολικό στα κεντρικά της αστυνομίας.

Περίπου στη μία και μισή ώρα, ο Λαγός επιβεβαίωσε ο ίδιος τη σύλληψή του, με ανάρτησή του στο twitter.  Με το γνωστό του ύφος, ανέφερε ότι βρισκόταν σε βέλγικο περιπολικό και ότι τον πάνε στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τις βελγικές αστυνομικές αρχές και την Europol, είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση τον Λαγό, αναμένοντας την άρση της ασυλίας του.

Τι προβλέπεται για την έκδοσή του

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομικό σύστημα του Βελγίου προβλέπει 48ωρη κράτηση, προκειμένου ο εισαγγελέας να  ερευνήσει ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων στο Βέλγιο.

Εάν αυτό δεν διαπιστωθεί αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Πηγή: madata.gr