Ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια έστειλε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέτα Γιαννάκου . 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής η κα Γιαννάκου εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ως «παλαιό μέλος της Νέας Δημοκρατίας εκπλήσσομαι που αμφισβητείτε το δικαίωμα του βουλευτή να εκφράζει την άποψη του». 
Η κα Γιαννάκου επικαλέστηκε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του Υπουργού στην οποία υποστήριξε ότι οι ενστάσεις της κ. Γιαννάκου ερείδονται σε προσωπικά βιώματα λέγοντας ότι η άποψή της είναι μόνο επιστημονική και για το συμφέρον του παιδιού. 

«Φέρνετε ένα νομοσχέδιο  γονεοκεντρικό. Ικανοποιεί τη βούληση των γονέων και όχι το συμφέρον του παιδιού . Είμαι γενικώς κατα της υποχρεωτικότητας και των ποσοστώσεων» είπε η κα Γιαννάκου επικεντρώνοντας την κριτική της στη διατύπωση για εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας και για την τεκμηρίωση πως ο γονέας που δεν διαμένει με το παιδί θα περνά μαζί του το 1/3 του χρόνου. Η κα Γιαννάκου μάλιστα υποστήριξε ότι το εξίσου υπαινίσσεται  μειωμένη διατροφή. «Το νομοσχέδιό σας θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτό που υποτίθεται  ότι θα λύσει. Αν νομίζετε πως όλοι εμείς κάνουμε αντιπολίτευση δεν απορείτε γιατί όλοι οι επιστήμονος φορείς έκαναν τις ίδιες επισημανσεις με μένα; Κι αυτοί κάνουν αντιπολίτευση;» είπε και κατέληξε καταχειροκροτούμενη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Εν κατακλείδι. Το νομοσχέδιο πολύ φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις. Κι από τη στιγμή που δεν αλλάζει το 1/3, το εξίσου και το οριστική εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω».

Αμέσως μετά μάλιστα ένας ακόμα κυβερνητικός βουλευτής ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε εκφράσει ενστάσεις ζήτησε από τον Υπουργό να αντικαταστήσει τη λέξη εξ ίσου από το ισότιμα, υποστηρίζοντας ότι προκαλεί ασάφεια. 

Πηγή: madata.gr