Η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε συνέντευξη και άφησε ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για τις 21 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η Όλγα Γεροβασίλη είπε αρχικά: «Άκουσα ότι ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε να κάνει διάλογο. Περιμένουμε όλοι να το δούμε διότι την προηγούμενη φορά το είχε αρνηθεί. Ένας προεκλογικός διάλογος θα πρέπει να έχει πολλαπλές συζητήσεις προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί και να μπορέσει αντικειμενικά ποια επιλογή θα κάνει στις εκλογές. Ο λόγος πρέπει να είναι προγραμματικός και μακριά από τις άγονες αντιπαραθέσεις».

Εν συνεχεία, η ίδια πρόσθεσε: «Η ιστορία της χώρας δεν ξεκινάει το 2015. Η ιστορία έχει πίσω της πολλά και ξεκινάει προ του 2015, έχει πίσω της δύο μνημόνια που απέτυχαν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια γι’ αυτό και χρειάστηκε να υιοθετήσουμε και να βγάλουμε εις πέρας ένα τρίτο μνημόνιο. Αυτά τα δύο μνημόνια είχαν 12 μειώσεις συντάξεων Βεβαίως και στις μέρες μας τα πράγματα δεν ήταν ευχάριστα. Ωστόσο, οι μνημονιακές υποχρεώσεις από τις οποίες παλέψαμε να απαλλάξουμε τη χώρα, υιοθετήθηκαν και νομοθετήθηκαν επί Σαμαρά – Βενιζέλου και νωρίτερα».

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό»

Αναφερόμενη στο νερό, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «η ιδιωτικοποίηση του νερού μαζί με σειρά ιδιωτικοποιήσεων, που ήταν το κεντρικό αφήγημα των μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε για να μείνουν στο δημόσιο τα πλειοψηφικά πακέτα», συμπληρώνοντας: «Διατηρήσαμε τη μνημονιακή υποχρέωση με πλειοψηφικό πακέτο στο Δημόσιο. Ο νυν Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, υποσχόταν το 2019 στις εκλογές στρατηγικό επενδυτή στο νερό. Στρατηγικός επενδυτής δεν ξέρω τι άλλο σημαίνει εκτός από ιδιώτη», επισημαίνοντας ότι, τη Μ. Δευτέρα (10/04), ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει «τροπολογία για την προσαρμογή με την απόφαση του ΣτΕ και θα έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης να το ψηφίσει. Εφόσον είναι βεβαίως και το υπόσχεται για την επόμενη τετραετία, έχει την ευκαιρία να το κάνει αύριο».

«Από τη μία πλευρά έχουμε την απόφαση του ΣτΕ και οφείλει και είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να επιστρέψουν οι μετοχές. Πρόσφατα ψηφίστηκε από την κυβέρνηση η ρυθμιστική Αρχή. Οι ρυθμιστικές Αρχές είναι για να ελέγχουν τον ανταγωνισμό στην ελεύθερη αγορά. Ποια ελεύθερη αγορά στο νερό ονειρεύεται ο κ. Μητσοτάκης και πριν από λίγες μέρες νομοθέτησε ρυθμιστική αρχή για το νερό; Την ώρα που η Ν.Δ. νομοθέτησε την ύπαρξη ρυθμιστικής Αρχής, ξεσηκώθηκε η Ελλάδα. Δεν ξεσηκώθηκε τζάμπα και δεν είναι ανόητη διότι το να ιδρύσεις ρυθμιστική Αρχή σημαίνει ιδιωτικοποίηση», υποστήριξε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη του ΜέΡΑ25, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Η κάλπη θα απαντήσει. Εκτιμώ ότι την επομένη των εκλογών η χώρα θα έχει κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ».

πηγή: ieidiseis.gr

Πηγή: madata.gr