«Έχουμε επαγγελματικό σχέδιο για τον τουρισμό, έχουμε κάνει όλα τα δυνατά σενάρια, έχουμε τρέξει όλους τους αλγόριθμους για επιδημία και την οικονομία»,τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στο άνοιγμα ξενοδοχείων και καταλυμάτων 12μηνης διάρκειας.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο Θέμα 104,6 πρόσθεσε πως «υπάρχει ένα επαγγελματικό σχέδιο για να διαχειριστούμε τους επισκέπτες και τον κόσμο που θα έρθει» φέτος στην Ελλάδα.

Για τα δημοτικά σχολεία είπε ότι η λειτουργία τους έχει «πολύ υψηλό συμβολισμό» και σχολίασε την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης με την φράση, «η αντιπολίτευση έχει πει και το Α και το -Α». Υπενθύμισε μάλιστα την κριτική για την ταχεία λήψη μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης στις αρχές της πανδημίας.

Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος τα σχολεία να μην ανοίξουν αυτήν την περίοδο, όπου πηγαίνουμε πολύ καλά»και υπογράμμισε την ανάγκη εξοικείωσης των παιδιών με τα μέτρα υγιεινής σε «νεκρό χρόνο».

Για το ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας, ο υπουργός Επικρατείας δεν απέκλεισε να έρθει «το φθινόπωρο ή το χειμώνα», αλλά σημείωσε ότι τότε «θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι», καθώς «έχουμε διπλασιάσει τις ΜΕΘ» και διαθέτουμε «ένα σύστημα ιχνηλασίας κρουσμάτων που είναι από τα πληρέστερα στην Ευρώπη».

«Έχουμε εργαλεία, για να μπορούμε να διαχειριστούμε οτιδήποτε προκύψει», εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης, «τη στιγμή που η ανυπόληπτη Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει καταστεί βαρόμετρο για χαρακτηρισμό των χωρών ως ασφαλείς ή όχι», όπως δήλωσε.

«Όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν την προδιάθεση να μπουν στη λίστα μας» τόνισε ο υπουργός, καθώς «έχει αναπτυχθεί ένα αίσθημα οργάνωσης και εμπιστοσύνης για την Ελλάδα».

Πηγή: thestival.gr