Να κοιτάξει στο εσωτερικό του κόμματός του και κυρίως αυτούς που αγκαλιάζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα πριν να μιλάει για διχασμό κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι η Βουλή και η προανακριτική στάθηκαν στο ύψος τους και ότι το πόρισμα είναι η απόδειξη του διάφανου τρόπου με τον οποίον λειτούργησε η επιτροπή .” Άκουσα ότι σήμερα είχαμε ευτελισμό της δημοκρατίας . Δεν μπορεί εκείνοι οι οποίοι διεξήγαγαν την προανακριτική της Νοβάρτις σήμερα να καθίστανται ζηλωτές.Είναι πολύ νωπές οι εικόνες για να ξεχνά το Κοινοβούλιο.Ο κ.Τζανακόπουλος  είπε ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Παππά.Τι θα έπρεπε να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση για εκείνους που διαπόμπευσε. Ο κ. Παππάς δεν θα παραπεμφθεί για κακούργημα. Κάποιοι άλλοι  παραπέμφθηκαν για σειρά κακουργημάτων και απηλλάγησαν. Σε εκείνους δεν θα ζητήσετε συγγνώμη;” είπε.

 Απαντώντας για το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι της υποθέσεως έχει  η δικαιοσύνη, το ΚΕΦΟΜΕΠ , και η επιτροπή της Βουλής η οποία στην πλειονότητα αποτελείται από δικαστές. Εξαιρετικά δριμεία ήταν η επίθεση του Υπουργού Επικρατείας στον κ. Τσίπρα όταν αναφέρθηκε στο θέμα της Ηλιούπολης: “Ο καλύτερος αναβάτης του ανθρώπινου φόνου ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Είπε γιατί δεν δίνονται στα δημοσιότητα τα ονόματα. Αυτό είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης γιατί υπάρχει κι ένα τεκμήριο αθωότητας το οποίο στις κανονικές χώρες τηρείται” είπε . 

Καταλήγοντας για την υπόθεση Παππά τόνισε ότι του προκαλεί εντύπωση η  επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ότι εντάξει δεν έγινε και τίποτα από τη στιγμή που είναι μόνο παράβαση καθήκοντος. “Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι ασήμαντο αδίκημα, είναι από τα υπηρεσιακά αδικήματα που είναι από συστάσεως κρατών στους ποινικούς κώδικες. Βαριά λέξη ο διχασμός. Θα παρακαλούσαν να χρησιμοποιείται με φειδώ. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ τους χαρακτηρισμούς από όσους  χαρακτήριζαν μαζικά τη Ν.Δ   παιδεραστές και κάνουν  πολιτική ταυτοτήτων. Πρέπει όλοι πολίτες και πολιτικοί να αντιληφθούμε ότι το δημόσιο καθήκον δεν είναι ευχολόγιο.Είναι η βάση της λογοδοσίας και της δημοκρατίας και η παράδοση καθήκοντος δεν είναι εύσημο ή φύλλο συκής. Είναι μια μείζων πολιτειακή μομφή” είπε. 

Πηγή: madata.gr