Για το μεταγραφικό ban που έχει επιβληθεί στον Άρη από τη FIFA μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, δηλώνοντας πως έχει επικοινωνήσει ο ίδιος με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 FM

«Δέχομαι σωρηδόν μηνύματα από φίλους του Άρη και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής. Ο Άρης έχει σε βάρος του μια σειρά από αποφάσεις δικαστικές της ΦΙΦΑ, αυτό δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διότι όπως γνωρίζεται η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει σε ζητήματα στα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα διεθνών οργανισμών όπως είναι η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά όμως εγώ προσωπικά προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα, συντάξαμε μια επιστολή νομική η οποία διευκολύνει τον Άρη ούτως ώστε οι όποιες αποφάσεις να μην καταλαμβάνουν αλλά να ισχύουν μόνο για το μέλλον. Η επιστολή έχει σταλεί δια του υπουργείου Αθλητισμού στη ΦΙΦΑ. Εγώ προσωπικά είχα επικοινωνία με τη ΦΙΦΑ έτσι ώστε να δοθεί μια ανάσα στον Άρη για να συμμετέχει. Να μην υπάρξει δηλαδή απαγόρευση μεταγραφών και να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του.

Είμαστε πάνω από το πρόβλημα, δυστυχώς υπερβαίνει τις δυνατότητες της πολιτείας επειδή είναι ζήτημα αποκλειστικά και μόνο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι στο μέτρο που μπορούμε θα γίνει απολύτως ότι είναι δυνατό και εγώ έχω κάνει ότι περνάει από το χέρι μου και θα συνεχίσω να το πράττω».

 

Πηγή: thestival.gr