Στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, την άδεια ειδικού σκοπού, τις μειώσεις στα ενοίκια όσων πλήττονται από την κρίση, αλλά και το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες που δέχονται μείωση του ενοικίου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού, η οποία επεκτείνεται στο Δημόσιο, ενώ σχετικά με την επέκταση στη μείωση του ενοικίου σε όσους πλήττονται από την υπάρχουσα κατάσταση, διευκρίνισε ότι όσοι χάνουν εισόδημα λόγω της κρίσης, δικαιούνται τη μείωση ενοικίου.

Επιπλέον, ανέφερε ότι αναμένεται να δοθούν φορολογικά κίνητρα και στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το -40% που θα χάσουν από το ενοίκιο που λαμβάνουν, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 25% σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου.

Σχετικά με τους παραγωγούς ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα οι παραγωγοί να δηλώσουν τόπο κατοικίας στην Αθήνα για όσο διαρκέσουν τα μέτρα και θα μπορούν να παραλαμβάνουν από την περιοχή τους τα τρόφιμα, ενώ αναφορικά με τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν τα σχετικά μέτρα από την Υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας πάντως ότι «οι υπηρεσίες που δεν παρέχονται δεν πρέπει να πληρώνονται».

Πηγή: thestival.gr