Μόνο το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να σταθεί ως κυβερνητικός εταίρος της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που η Πειραιώς δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία με το μπόνους των δεύτερων εκλογών είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, βγάζοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο «εκτός κάδρου» την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

 «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τιμώ τον κ. Ανδρουλάκη για αυτό που έκανε. Το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο. Είναι πολύ σωστό οι πολιτικοί να ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους πριν τις εκλογές ώστε να μην μπορεί κανένας συμπολίτης μας που θα τους ψηφίσει να ισχυριστεί εκ των υστέρων ότι δεν είχε καταλάβει τι ήθελαν να κάνουν. Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι σκοπός του είναι να δημιουργηθεί κυβέρνηση των ηττημένων και ότι μάλιστα θεωρεί αδιανόητη τη δέσμευση του κ.Τσίπρα ο οποίος είπε ότι δεν σκοπεύει να κάνει μια τέτοια κυβέρνηση. Το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο αυτό που έκανε. Είπε ότι σκοπός μου είναι να γίνει κυβέρνηση με το δεύτερο-τρίτο και το τέταρτο κόμμα, ότι η δήλωση του κ.Τσίπρα ότι δεν θα κάνει διακυβέρνηση είναι λάθος γιατί η απλή αναλογική δεν ξεχωρίζει τα κόμματα πρώτο, δεύτερο και τρίτο. Και για να πέσει το αλαζονικό καθεστώς Μητσοτάκη. Άρα ο κ. Ανδρουλάκης έκανε το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Μας λεει ότι όσοι ψηφίζουνε ΠΑΣΟΚ τη ψήφο θα την πάρουν να την πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ αν βγαίνουν τα νούμερα», είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 Fm», στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Ερωτηθείς αν συνεχίζει να υποστηρίζει ως μοναδικό σύμμαχο τον κ. Ανδρουλάκη στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία και στις δεύτερες εκλογές, απάντησε: «Εγώ εξακολουθώ να λέω ότι το μόνο κόμμα με το οποίο εγώ βλέπω ότι προγραμματικά η ΝΔ θα μπορούσε να δημιουργήσει συγκυβέρνηση εάν αυτό θα ήθελε ο ελληνικός λαός, δηλαδή εάν στις δεύτερες εκλογές παρά το μπόνους δεν υπάρχει αυτοδυναμία τότε πάει να πει ότι επιλογή του ελληνικού λαού είναι να έχει συγκυβέρνηση. Είμαστε υποχρεωμένοι εμείς οι πολιτικοί να πειθαρχούμε στις εντολές του λαού; Κατά τη γνώμη μου ναι. Άρα ασχέτως αν συμπαθιόμαστε ή όχι πρέπει να εξετάσουμε αυτή την πιθανότητα και το ξαναλέω ότι το μόνο κόμμα που εγώ προσωπικά βλέπω ότι δυνητικά σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαμε να συγκυβερνήσουμε είναι το ΠΑΣΟΚ».

Και ακολούθησε ο διάλογος:

ΔΗΜ: Αν ο κ. Ανδρουλάκης πει όχι;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το σύνταγμα έχει προβλεπόμενες διαδικασίες αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση

ΔΗΜ.: Τρίτες εκλογές;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση θα μείνουμε χωρίς κυβέρνηση; Αυτά τα προβλέπει το σύνταγμα. Η θέση του κόμματος είναι ότι είμαστε πιστοί στο σύνταγμα.

ΔΗΜ.: Ρωτάω γιατί γίνονται και συγκυβερνήσεις, γίνονται οικουμενικές θέλω να ακούσω την άποψή σας. Να πάτε με αποστασίες υπάρχουν χίλια πράγματα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πρώτα απ’ όλα αποστασίες δεν κάνουμε, δεύτερον, με την Ελληνική Λύση έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι πήγαν και κάνανε συγκυβέρνηση με τον Καμμένο τον οποίο τον λέγανε ακροδεξιό πριν και λαϊκιστή τώρα απλώς και μόνο για να πάρουν την εξουσία. Εμείς για να κάνουμε συγκυβέρνηση με κάποιον πρέπει να συμφωνούμε στα θεμελιώδη. Με τον κ. Βελόπουλο διαφωνούμε στα θεμελιώδη. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα στη Δύση, του κ. Βελόπουλου δεν του αρέσει η Δύση.

Market Pass
«Το market pass θα βοηθήσει τον κόσμο πάρα πολύ. Το market pass είναι 10% χρήματα στο χέρι για τον κάθε καταναλωτή, σχεδόν είναι το σύνολο των καταναλωτών γιατί 8,5 εκατομμύρια είναι οι δικαιούχοι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μείωση του ΦΠΑ στην Ισπανία
«Στην Ισπανία βάλανε το μέτρο από αρχές Ιανουαρίου που μας είχατε φάει στην Ελλάδα «τι κάνει η Ισπανία και τι κάνει η Ισπανία», αυξήθηκαν οι τιμές των τροφίμων Ιανουάριο και Φεβρουάριο πάνω από την Ελλάδα. Υπολόγισε το υπουργειο Οικονομικών τους ότι το μέτρο τους κοστίζει πάνω από 700 εκατομμύρια το χρόνο και στους καταναλωτές πήγαν μόνο τα 40, και τώρα η κυβέρνηση της Ισπανίας σκέφτεται να αφαιρέσει το μέτρο δηλαδή να επιστραφεί ο ΦΠΑ και να πάρουν τα 700 εκατομμύρια και να τα δώσουν με κάποιο τρόπο στο χέρι στους πολίτες δηλαδή να κάνουν market pass. Άρα να είστε πολύ περήφανος για την κυβέρνηση που έχετε, να είστε πολύ περήφανος που έχετε μια κυβέρνηση που οι άλλοι την αντιγράφουν».

Καλάθι του νοικοκυριού
«Το καλάθι του νοικοκυριού ήδη το αντιγράφουν οι άλλες χώρες. Τη διάταξή μου για την αισχροκέρδεια ήδη την αντιγράφουν οι άλλες χώρες. Το market pass τώρα ήδη πάνε να το αντιγράψουν οι άλλες χώρες και έχουμε κριτική ότι δεν παίρνουμε μέτρα!», είπε και πρόσθεσε: «Η οικογένεια βλέπει την αύξηση των τιμών και είναι πολύ λογικό μια οικογένεια που βλέπει την αύξηση των τιμών να γκρινιάζει, δεν είναι δουλειά του κάθε συμπολίτης μας να ξέρει γιατί αυξάνονται οι τιμές, δεν θα γίνουν όλοι οικονομολόγοι. Ο κόσμος βλέπει ότι περνάει δύσκολα και καλώς το λέει και καλώς γκρινιάζει και καλώς διεκδικεί εσείς που είστε όμως άνθρωποι που είστε πάνω στα πράγματα και βλέπετε τι γίνεται στον πλανήτη ξέρετε ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που δεν έχει ακρίβεια, ξέρετε ότι η Ελλάδα είναι στην 5η θέση χαμηλότερη απ’ όλη την Ευρώπη στην ακρίβεια. Είμαστε καλύτερα από τις 22 άλλες χώρες της Ευρώπης, ξέρετε ότι τα μέτρα μας αποδίδουν για αυτό και πήγαμε από 2 μονάδες στον πληθωρισμό πήγαμε 2 μονάδες κάτω».

Για την επιτροπή Ανταγωνισμού
«Η επιτροπή Ανταγωνισμού και υπάρχει και λειτουργεί. Έχει διπλασιάσει τις αποφάσεις της αυτή την τριετία, ανακηρύχτηκε πρόσφατα η πιο παραγωγική επιτροπή σε όλη την ΕΕ. Για τα super market κάνει ήδη ενδελεχή έλεγχο και ασφαλώς η επιτροπή Ανταγωνισμού είναι παρούσα. Υπάρχει μια προσπάθεια ορισμένων, ίσως και για λόγους μικροκομματικούς είτε απλώς γιατί δεν καταλαβαίνουν, να πουν ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι προϊόν καρτελοποίησης της αγοράς μας ή προϊόν γενικευμένης αισχροκέρδειας, αυτό το επιχείρημα, αυτή η εκδοχή της πραγματικότητας διαψεύδεται από τα μαθηματικά. Τα μαθηματικά λένε ότι αν είχαμε εγγενές, εσωτερικό πρόβλημα στην αγορά μας δηλαδή η ακρίβεια οφειλότανε λόγω λαθών και παραλείψεων για παράδειγμα της επιτροπής Ανταγωνισμού, του υπουργείου Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας του καταναλωτού κλπ θα είχαμε τον εισαγόμενο πληθωρισμό συν την αισχροκέρδεια την εγγενή άρα θα ήμασταν αρκετά πάνω ή λίγο πάνω από τον μέσο όρο, και θα είχαμε τον εισαγόμενο πληθωρισμό συν το δικό μας πρόβλημα. Εμείς στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τον εισαγόμενο πληθωρισμό τον οποίο τον μειώνουμε κατά 2 μονάδες. Σας ρωτώ λοιπόν αν το πρόβλημά μας είναι η γενικευμένη αισχροκέρδεια ή η καρτελοποίηση πως γίνεται να έχουμε φθηνότερες τιμές από τους άλλους;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα πρόστιμα σε τέσσερις αλυσίδες super market
«Ήταν δύο διαφορετικών ειδών παραβάσεις, η μια παράβαση ήταν για παραβίαση του περιθωρίου κέρδους και η δεύτερη γιατί σε ορισμένα προϊόντα, εγώ θέλω να πω από ανθρώπινο λάθος, σε μια αλυσίδα υπήρχε άλλη τιμή στο ράφι και άλλη τιμή στην ταμειακή μηχανή», είπε ενώ σε ό,τι αφορά στην κριτική ότι δεν γίνονται έλεγχοι, απάντησε: «Κάνουμε ασταμάτητους καθημερινούς χιλιάδες ελέγχους γιατί έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα στη ΔΙΜΕΑ, παρακολουθούμε με ειδικό αλγόριθμο όλες τις τιμές real time όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στη ΔΙΜΕΑ έχουμε έναν ηλεκτρονικό τμήμα που έχουμε συνδέσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με όλες τις ταμειακές μηχανές όλων των super market της Ελλάδος. Όταν ένα προϊόν αυξηθεί η τιμή του σε ένα super market κοκκινίζει και λεει το τάδε super market την τάδε φέτα την αύξησε πάνω από τους άλλους, αυτομάτως στέλνεται email στο super market και λεει πείτε μας το λόγο που έγινε αυτή η αύξηση. Αν οι εξηγήσεις είναι ικανοποιητικές δεν προχωράμε, αν δεν κρίνονται ικανοποιητικές πάει η υπηρεσία και κάτι επί τόπου έλεγχο. Οι επιτόπιοι έλεγχοι είναι πάνω από 5.000. Στους 5.000 ελέγχους βρήκαμε σε μια αλυσίδα 23 παραβάσεις. Δεν είναι οι 23 παραβάσεις στους 5.000 γενικευμένη αισχροκέρδεια».

 
Ερωτηθείς γιατί προσφύγανε τα super market στη Δικαιοσύνη, απάντησε: «Καλά κάνουν να προσφύγουν, Έλληνες πολίτες είναι συνταγματικό τους δικαίωμα. Η εταιρεία επειδή ακούστηκε η επωνυμία της προφανώς θεωρεί ότι πλήττεται η φήμη της και θέλει να υπερασπιστεί τη φήμη της στο δικαστήριο. Αλλά το ότι βρήκαμε 23 παραβάσεις σε ένα κατάστημα που έχει 5.000 κωδικούς δεν είναι του θανατά, δεν είναι εικόνα αισχροκέρδειας. Εμείς τις βρήκαμε γιατί είναι τόσο εξειδικευμένος ο έλεγχος που κάνουμε που δεν μπορούν να μας ξεφύγουν ούτε οι 23 παραβάσεις στις 5.000 αλλά δεν είναι εικόνα γενικευμένης αισχροκέρδειας».

Πληθωρισμός
Ερωτηθείς για το πότε πιστεύει ότι θα σταματήσει ο πληθωρισμός, απάντησε: «Ο πληθωρισμός θα σταματήσει όταν τελειώσει ο πόλεμος, δεν μπορεί να τελειώσει νωρίτερα. Ο πόλεμος διαταράσσει την εφοδιαστική αλυσίδα για την αγορά ενέργειας και αυτό προκαλεί πληθωρισμό».

Τι απάντησε για την ανάρτηση του κ. Ζαραλίκου
«Είδα ένα υποτιθέμενο χιουμοριστικό βίντεο του κ. Ζαραλίκου το οποίο λεει ότι «ναι ο Γεωργιάδης μάζεψε πολύ κόσμο στο Mall στην πίτα του γιατί του αρέσει να μαζεύει κόσμο αλλά έχω να του κάνω μια πρόταση. Του χρόνου μπορεί να κλείσει το ΟΑΚΑ και να το γεμίσει εάν πει απλώς ότι θα πάει εκεί και θα κόψει live το λαιμό του». Αυτό είναι πολύ χιουμοριστικό; Αν το είχε κάνει κάποιος για ένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ ξέρετε τι θα γινόταν στην Ελλάδα σήμερα; Για να καταλάβετε ποιο είναι το ήθος των λεγομένων «αριστερών αγωνιστών», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πηγή: madata.gr