Συνεχίζει να κυριαρχεί στην Ολομέλεια της Βουλής το ζήτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα  με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά το απόγευμα σε αναφορά του Ευκλείδης Τσακαλώτου πως η Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει τη σχέση της με την τρομοκρατία λέγοντας του ότι ο Κουφοντίνας είναι ένα κακομαθημένο παλιόπαιδο ο οποίος πέρασε ζάχαρη στις φυλακές επί ΣΥΡΙΖΑ.

του Γιώργου ΛυκουρέντζουΟκ. Τσακαλώτος έλαβε πρώτος τον λόγο και απευθυνόμενος στα έδρανα της Ν.Δ τόνισε ότι ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος δεν είχε την εντιμότητα να πει πως ο κύριος Δρίτσας είπε αυτό που είπε και μετά το διόρθωσε αμέσως.
 
“Αλλά αυτό σημαίνει πολιτική χωρίς αρχές και έτσι είναι η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Θα καταθέσω στα πρακτικά από την δολοφονία του Μπακογιάννη : «όλοι δείχνουν ΠΑΣΟΚ», «χτύπησε η πασοκική 17 Νοέμβρη» και για άλλη δολοφονία «φίλοι του Λαλιώτη οι τρομοκράτες». Αυτή είναι πολιτική πάνω σε αρχές ; Δεν μάθατε τίποτα; Που σπιλώνατε μια ολόκληρη παράταξη ότι δήθεν ήταν με την 17 Νοέμβρη και τώρα όσοι υποστηρίζουν τα δικαιώματα είναι με τη 17η Νοέμβρη . Είναι τρόπος να συζητήσουμε πολιτικά για τα δικαιώματα;» είπε. Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε πως η αριστερά σε όλες τις εκδοχές της  έχει  πάντα ξεκαθαρίσει  τη θέση της με την τρομοκρατία και πως δεν είναι σοβαρό να λέγεται από τον κ. Πλεύρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός βραχίονας της 17 Νοέμβρη. Κατέληξε μάλιστα επικαλούμενος δήλωση της κ. Μπακογιάννη πως τα δικαιώματα είναι για όλους. 

Γεωργιάδης: Ο Δρίτσας δεν ξεπλένεται 

Κατά τη δική του τοποθέτηση ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε εξωφρενικά όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση των δηλώσεων της κ. Μπακογιάννη. “Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους και ισχύουν για όλους Όχι μόνο δεν υπάρχει καταπάτηση των κανόνων δικαίου αλλά δεν πρέπει να υπάρξει. Να υπάρχει σεβασμός ειδικά προς την κα Μπακογιάννη” είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι κανένας και πολύ περισσότερο ο ίδιος δεν θέλει να πεθάνει ούτε ο Κουφοντίνας ούτε κανένας άλλος άνθρωπος. “Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας με τον Κουφοντίνα. Αρνούμαι να τον αποκαλέσω κύριο. Αυτός ήθελε να πεθάνουν κάποιοι και τους σκότωσε. Άκουσα το αμίμητο από την κα  Κούρτοβικ. Ότι τον υβρίζουν οι συγγενείς αποκαλώντας τον δολοφόνο. Ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί για 11 φόνους. Είναι δολοφόνος με δικαστική βούλα.Δεν είναι ύβρις . Είναι πραγματικότητα. Συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παλιόπαιδο” είπε. 

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η διαφορά της Ν.Δ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν οι νόμοι για να περάσει ζάχαρη στις αγροτικές φυλακές ο Κουφοντίνας . “Του κάνατε όλα τα χατήρια” είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι πλέον κάνει απεργία με το ανάποδο αίτημα για το οποίο έκανε απεργία πείνας το 2015. “Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά δεν κάνει και χατήρια. 

Κανένας δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Και η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν θα πεθάνει. Είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο οι γιατροί να σώσουν τη ζωή του. Δεν είναι βασανιστήριο η υποχρεωτική σίτιση αν απειλείται η ζωή κάποιου αλλά κατά το ΕΔΑΔ μια επιβεβλημένη ιατρική πράξη” είπε ο κ. Γεωργιάδης απαιτώντας σεβασμό στη Νέα Δημοκρατία η οποία έχει θύματα από τη 17 Νοέμβρη.

Η αντιπαράθεση του κ. Γεωργιάδη με τον κ. Τσακαλώτο προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος μίλησε για θέατρο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθυστέρηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική εκμετάλλευση πάνω στον δικαιωματισμό.

Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε ξανά τον λόγο και αναφέρθηκε σε πρωινή δήλωση του Θάνου Πλεύρη τονίζοντας ότι δεν μπορεί να περάσει έτσι το να ακούγεται από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός βραχίονας της 17 Νοέμβρη. “Δηλητηριάζει το κλίμα .Δηλαδή πραγματικά πιστεύετε ότι ο Θ.Δρίτσας είναι πολιτικός βραχίονας της 17Ν;” είπε καλώντας την κυβέρνηση να οπισθοχώρηση ώστε η Ελλάδα να μη γίνει Τουρκία και να μην πεθάνει ένας απεργός πείνας.

Απαντώντας εκ νέου ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε αρχικά στον Κώστα Σκανδαλίδη  λέγοντάς του ότι κανένας οπαδός της Ν.Δ δεν θέλει να πεθάνει κανένας άνθρωπος. “Σας είπα την ευχή μου. Ότι εφόσον οι γιατροί τηρήσουν τον όρκο τους δεν θα πεθάνει” τόνισε.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο είπε ότι ο Δ.Κουφοντίνας έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια: “Ούτε εσείς θα κρίνετε τον νόμο ούτε εγώ. Τι κάνουμε στις πολιτισμένες κοινωνίες; Πάμε στο δικαστήριο.  Ως προς τη δήλωση Πλεύρη. Όταν έχετε στέλεχος σας τον κ.Μπαλαούρα που έλεγε ότι η 17 Ν σκότωνε για τα ιδεώδη του ανθρώπου τι να πιστέψει κανείς; Ο κ. Δρίτσας έκανε ανατριχιαστική δήλωση. Η ανασκευή της δεν τον ξεπλένει. Και δυστυχώς πράγματι το είπε. Είναι σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξεπερνιέται” κατέληξε. 

Πηγή: madata.gr