«Σκοτωμός» στον άερα της εκπομπής «Σαββατοκύριακο από τις 6» ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα.

 Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες στην εκπομπή με τους παρουσιαστές της εκπομπής Νίνα Κασιμάτη και Δημήτρη Κοτταρίδη να προσπαθούν μάταια να ρίξουν τους τόνους.

Η κόντρα Γεωργιάδη και Τσίπρα ξέσπασε όταν ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε σε άρθρο των Financial Times για την ελληνική οικονομία. 
 
Γιώργος Τσίπρας: Περί ανάπτυξης, το 2020 – 2021 ήταν 10 χώρες της ΕΕ που ήταν στο μείον – δηλαδή ύφεση και μετά ανάπτυξη και 17 που ήταν στο συν. Εμείς ήμασταν μείον. Πανηγυρισμοί περί ανάπτυξης συγγνώμη δεν είναι.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τώρα σοβαρά αμφισβητείτε το οικονομικό θαύμα της Ελλάδας; Οι Financial Times μας έβαλαν στα 7 θαύματα του πλανήτη.

Οι παρουσιαστές σηκώθηκαν ευχαριστώντας τους δύο πολιτικούς… αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Γιώργος Τσίπρας: Ναι, ναι καλά…

Άδωνις Γεωργιάδης: Ξέρετε εσείς καλύτερα από τους Financial Times

Γιώργος Τσίπρας: Πόσα πήρε; 
Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε από τη θέση του, μαζεύοντας και τα χαρτιά του. Οι δύο παρουσιαστές ευχαρίστησαν εκ νέου του καλεσμένους τους και κατευθύνθηκαν προς το video wall για να περάσουν σε επόμενο θέμα.

«Συνεχίζεται η κουβέντα αλλά και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε», σχολίασε η κυρία Κασιμάτη. Όμως ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε να μιλάει διαμαρτυρόμενος.

Άδωνις Γεωργιάδης: Όχι παιδιά! Μην φύγετε από εδώ! Είπε κάτι σοβαρό και το κόψατε.

Έτσι οι παρουσιαστές επέστρεψαν στο τραπέζι.

Άδωνις Γεωργιάδης: Λέει ότι η κυβέρνηση πλήρωσε τους Financial Times για να γράψουν το άρθρο. Αυτό είπατε; Είναι διεθνές θέμα αυτό!

 
Γιώργος Τσίπρας: Το έχετε διαβάσει; Το έχετε διαβάσει; Ο άνθρωπος ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος…

Και οι δύο πολιτικοί συνέχισαν τον διάλογο όρθιοι.

Άδωνις Γεωργιάδης: Είπατε ότι ο δημοσιογράφος των Financial Times πληρώθηκε… Αυτό είπατε κύριε;

Γιώργος Τσίπρας: Σας ρωτάω, το έχετε διαβάσει;

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτό είπατε; Προφανώς το έχω διαβάσει.

Γιώργος Τσίπρας: Συμφωνείτε με το άρθρο;

Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα κάνω ερώτηση αύριο στους Financial Times. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πληρώθηκαν;

Γιώργος Τσίπρας: Συμφωνείς με το άρθρο;

Άδωνις Γεωργιάδης: Πληρώθηκαν; Εγώ συμφωνώ με το άρθρο προφανώς

Γιώργος Τσίπρας: Καλά εντάξει. Συμφωνείς ότι έχουμε αποπληθωρισμό, ενώ έχουμε 12% πληθωρισμό. Τι να συζητάμε;

Άδωνις Γεωργιάδης: Είπατε τα πήρε! Πληρώθηκαν;

Γιώργος Τσίπρας: Ή ναρκωτικά πήρε ή πληρώθηκε! Ένα από τα δύο.

ΝΔ: «Οτιδήποτε αρνητικό για τη χώρα είναι “ανεξάρτητη δημοσιογραφία”»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και την ελευθεροτυπία!» επισήμανε σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας όσα είπε ο Γιώργος Τσίπρας στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Οτιδήποτε αρνητικό για τη χώρα είναι “ανεξάρτητη δημοσιογραφία” και γίνεται αντιπολιτευτική σημαία. Οτιδήποτε θετικό καταγγέλλεται ως πληρωμένο και κατευθυνόμενο. Αυτός ήταν και αυτός εξακολουθεί να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τίποτα δεν έμαθε από την εποχή των βοσκοτοπίων και τίποτα δεν άλλαξε. Ο κ. Γ. Τσίπρας κληθείς από τον κ. Α. Γεωργιάδη να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times που χαρακτηρίζει την Ελλάδα σύγχρονο οικονομικό θαύμα, δήλωσε ότι είτε το δημοσίευμα είναι πληρωμένο από την κυβέρνηση, είτε ο αρθρογράφος έχει πάρει ναρκωτικά!», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: madata.gr