«Να ανακαλέσουν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους και να ζητήσουν συγγνώμη δημοσίως» καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, επικαλούμενος «το αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας -σχετικά με το δήθεν συμβάν με αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος δήθεν απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου».

Όπως επισήμανε ο κ. Ραγκούσης αν οι κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης «έχουν ίχνος θεσμικής υπευθυνότητας και δημοκρατικής ευαισθησίας… οφείλουν να στραφούν αμέσως εναντίον όσων διέδωσαν αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, παραβιάζοντας και τον Ποινικό Κώδικα και τη σχετική με την Αστυνομία Νομοθεσία και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΛΑΣ».

Επίσης, πρόσθεσε, «είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την απολύτως ανησυχητική εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην προχθεσινή συγκέντρωση». Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση η ΕΛΑΣ «λειτούργησε σαν πανικοβλημένο, άτακτο ασκέρι, με αποτέλεσμα αναίτια να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και, βεβαίως, να διαφύγουν πάλι όσοι πραγματικά επιχείρησαν να αμαυρώσουν τη μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, με βίαιες πράξεις και βόμβες μολότοφ».

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «τώρα που θα πρέπει να αναμετρηθούν στην πράξη με την εφαρμογή του ανεφάρμοστου χουντονόμου τους, να πάψουν να δαπανούν χρόνο για να συκοφαντούν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καθώς και να καλύπτουν τους κάθε λογής προβοκάτορες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Πηγή: thestival.gr