Στο Προεδρικό Μέγαρο άρχισαν να φτάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί για τη σύσκεψη υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου και την επιστροφή των τριών διερευνητικών εντολών. Πρώτος έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεύτερος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και λίγα λεπτά αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τελευταίος έφτασε της ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
 
Το χρονοδιάγραμμα προς τις εκλογές
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς τα κόμματα των οποίων κατάφεραν να μπουν στη Βουλή (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση) προκειμένου να τους ρωτήσει δια ζώσης αν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης.

Αφού εισπράξει 5 όχι, θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τον αρχαιότερο τη τάξει δικαστή, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά τον οποίο και θα ορίσει υπηρεσιακό πρωθυπουργό που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 25 Μαΐου θα ανακοινωθεί η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα αποφασιστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και την Παρασκευή θα γίνει η ορκωμοσία της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι στιγμής επικρατέστερος για την θέση του υπουργού Εξωτερικών είναι ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ., Παύλος Αποστολίδης και ο πρέσβης ε.τ., Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της Βουλής. Την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου και θα γίνει η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος.

Πηγή: madata.gr