Την πρόθεσή τους να μην πραγματοποιήσουν φέτος εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, λόγω κορωνοϊού, γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Φέτος, λόγω της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνουμε όλοι μας και των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, η φυσική μας παρουσία σε μαζικές εκδηλώσεις καθίσταται αδύνατη”, επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Τονίζει, ωστόσο, πως μέσα από αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και διαδικτυακές εκδηλώσεις θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Βρισκόμαστε προ των πυλών της 19ης Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Φέτος, λόγω της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνουμε όλοι μας και των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, η φυσική μας παρουσία σε μαζικές εκδηλώσεις καθίσταται αδύνατη. Ωστόσο, καμία πανδημία ή οποιαδήποτε άλλη αντιξοότητα δεν πρόκειται να σβήσει από τη συλλογική μας μνήμη και τη συλλογική μας συνείδηση, τα τραγικά και φριχτά γεγονότα που βίωσαν οι πρόγονοί μας.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας τις επόμενες ημέρες μέσα από αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και διαδικτυακές εκδηλώσεις θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Ας έρθουμε όλοι πιο κοντά και ενωμένοι να διαδώσουμε ομόθυμα το μήνυμα της καθολικής αναγνώρισης της Γενοκτονίας των 353.000 θυμάτων της κεμαλικής θηριωδίας.

Ας μετατρέψουμε τη δοκιμασία σε ευκαιρία προκειμένου το φετινό μας μήνυμα να είναι πιο δυνατό και πιο διεκδικητικό”

Πηγή: thestival.gr