Μια νέα, ειδική ομάδα ελέγχων έχει έτοιμη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να σταματήσουν τα κορονοπάρτι στην επικράτεια.

Αυτό θα γίνει για να μπει φρένο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

«Προφανώς παρακολουθούμε την κατάσταση. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Ότι συζητάμε και θα φανεί τις επόμενες μέρες, την αυστηροποίηση του πλαισίου που αφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κάνουν τη δουλειά τους, αυτό είναι δεδομένο», είπε αρχικά ο υφυπουργός Πολτικής προστασίας απαντώντας σε ερώτηση που έγινε αν γνωρίζει για το πάρτι που σχεδιάζεται στη Μύκονο με γνωστό DJ και πολλού διάσημους καλεσμένους και συνέχισε:

«Σας ενημερώνω ότι ενεργοποιείται και ειδική μονάδα ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αλλά και ένα συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που δεν αφορά μόνο στην Μύκονο αλλά αφορά γενικότερα σε όλη τη χώρα, και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική. Παράνομα πάρτι σημαίνει διασπορά. Διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές.

Συρροές νομίζω σημαίνει αναγκαστικά μέτρα και μέτρα σημαίνουν κλείσιμο δραστηριοτήτων και προφανώς μεγάλη ζημιά στις τοπικές οικονομίες εν μέσω τουριστικής περιόδου. Είναι η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Εύχομαι αυτοί που θα προσπαθήσουν να παρανομήσουν στο κομμάτι αυτό, όχι μόνο στα πάρτι αλλά γενικότερα, να μην είναι οι ίδιοι που θα ρίχνουν το ανάθεμα εάν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα εις βάρος της τοπικής οικονομίας για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία».

Πηγή: madata.gr