Αλλάζει στρατηγικό πλάνο η Williams, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της ομάδας και ψάχνονται ώστε να δώσουν ένα μικρό ή ένα μεγάλο μερίδιο των μετοχών τους σε ενδιαφερόμενους, προκειμένου να ορθοποδήσουν οικονομικά. Η πανδημία του κορονοϊού έφερε πολλά προβλήματα στην ιστορική βρετανική ομάδα και σήμερα ψάχνουν τους τρόπους για να επανέλθουν, ειδικά μετά το «χωρισμό» τους με μεγάλο χορηγό.

Σύμφωνα με την ομάδα ένας από τους λόγους που αναζητούν περισσότερα χρήματα είναι για να πληρούν τους νέους κανονισμούς της Formula 1 που τελικά θα έρθουν από το 2022 και μετά. Για να φτιάξουν ένα μονοθέσιο που να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά θα απαιτηθούν χρήματα, καθώς η έρευνα και η εξέλιξη θα είναι μεγάλη. Η επιχείρηση έχει πιεστεί πολύ τα τελευταία χρόνια καθώς τερματίζουν συνεχώς τελευταίοι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών (10οι) και δεν λαμβάνουν ιδιαίτερη προώθηση από τη Formula 1, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε ζητήματα προβολής.

Στις δηλώσεις που έγιναν από την ομάδα είπαν ξεκάθαρα ότι χρειάζονται χρήματα, για αυτό και πουλάνε ένα μέρος των μετοχών τους, μικρό ή μεγάλο, ωστόσο δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να πουληθεί και ολόκληρη η ομάδα σε περίπτωση που βρεθεί ενδιαφερόμενος και «τα βρουν» στο χρηματικό κομμάτι. Η Williams ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2019 όπου παρουσίασε ζημιά 13 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, την ώρα που για το προηγούμενο έτος, είχαν κέρδη ύψους 16 εκατομμυρίων λιρών. Παράλληλα ανακοίνωσαν ότι σταματά η συνεργασία τους με τον χορηγό Rokit, όπως και με τον κύριο χορηγό τους, τη Rok Drinks.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: thestival.gr