Ακυρώθηκε το Γκραν Πρι Σιγκαπούρης καθώς οι αρχές της χώρας συμφώνησαν ότι δεν θα είναι δυνατή η διοργάνωση της εκδήλωσης λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 3 Οκτωβρίου (αγωνιστικό τριήμερο 1-3/10), με την Formula 1 να αρνείται να τοποθετηθεί με λεπτομέρειες επί του θέματος, όμως τόνισε ότι:

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους στο χρονικό διάστημα από σήμερα έως τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, διότι έχουμε πολλές επιλογές και μπορούμε να προσαρμοστούμε ανάλογα με τις συνθήκες».

 Η Σιγκαπούρη είναι μία από τις χώρες που έλαβε αυστηρά μέτρα από πολύ νωρίς και κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω των εγχώριων περιορισμών αλλά και της απαγόρευσης εισόδου τουριστών.

Έτσι η είσοδος χιλιάδων ατόμων για την διεξαγωγή μόνο ενός αγώνα, θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την πόλη η οποία είναι πυκνοκατοικημένη (σ.σ. η χάραξη της πίστας περιλαβμάνει ορισμένους απο τους κεντρικούς δρόμους της πόλης).

 Αρκετοί αγώνες μέσα στο το 2021 θα μπορούσαν επίσης να πέσουν «θύματα» της πανδημίας του κορονοϊού, με την Τουρκία, την Κίνα και έναν δεύτερο αγώνα στο Ώστιν των ΗΠΑ είναι όλοι… υποψήφιοι για να αντικαταστήσουν τον αγώνα της Σιγκαπούρης.

ieidiseis

Πηγή: madata.gr