Αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά. Η σορός της θα τεθεί νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η Φώφης Γεννηματά , έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από τη ραγδαία επίδειξη της υγείας της και τη νοσηλεία της 14 ημερών στον Ευαγγελισμό.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πάλεψε γενναία με τον καρκίνο. Άφησε πίσω της τρία παιδιά και τον σύζυγό της

Επικήδειο θα εκφωνήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 17χρονος γιος της θα εκφωνήσει επεισόδιο.

Εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά απεβίωσε χθες Δευτέρα στις 12:04 στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών .

Αύριο Τετάρτη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, θα εκτεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά.
Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη θα τελείωνε η ​​κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, Αθηνών ως ελάχιστος φόρος τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφεραν στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσματος αναπληρώτρια Υπουργός, Νομός Υφυπουργός. Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

 Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια

Μεσίστιες θα κυματίζουν τα σήματα σε όλα τα δημόσια κτίρια αύριο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης, από τον πρωθυπουργό, εθνικούς πένθους για την κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά,

Την απόφαση υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Δήμος Αθηναίων: Με τη δημοτική δαπάνη στο μνήμα του πατέρα της η ταφή της Φώφης Γεννηματά

Εκτάκτως συνήλθε την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων

Έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, αποφασίστηκε η τιμή ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμός της στο μνήμα που είχε ταφεί και ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί η αντιπροσωπεία του σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο.

 Αναλυτικά, η εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, ήταν η εξής:

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, της σεμνής και ευγενούς πολιτικού, της μητέρας και συζύγου που αντιμετώπισε με την ψυχραιμία, γαλήνη και γενναιότητα τις μεγάλες προκλήσεις, βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και την Αθήνα. Ο θάνατος του απέσπασε από τον δημόσιο βίο στον οποίο πρόσφερε θετικές υπηρεσίες και από την αφοσίωση των οικείων της για να την παραδώσει στην αθανασία.

Η Φώφη Γεννηματά, η γυναίκα με το ακαταμάχητο σθένος που υπηρέτησε τις δημοκρατικές αρχές και τον ελληνικό λαό, ήταν από τους στυλοβάτες της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής της χώρας και παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι τέλους. Η υποδειγματική στάση ζωής που τήρησε και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τις προκλήσεις, καθώς και το σύστημα αξιών που υπηρέτησε, αποτελούν πολύτιμες κοινωνικές και πολιτικές παρακαταθήκες.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα, συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποδώσει τις τιμές στον αξιόλογο τύπο της πολιτικού Ελληνίδας Φώφη Γεννηματά. Η δημοτική Αρχή εισηγείται η κηδεία να πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με τη δημοτική δαπάνη, συμφώνησε προς το επισυναπτόμενο εισηγητικό της υπηρεσίας αρμοδιότητας και να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του σώματος στην κηδεία, με τον επικεφαλής του δήμαρχο Αθηναίων».

Πηγή: madata.gr