Συγκλονίζει ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος νόσησε με κορονοϊό λίγο πριν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Κόλλησα κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή. Την Πέμπτη είχα ένα self test έκανα που έδειξε ότι είχα τον ιό. Κυριακή το βράδυ είχα δύσπνοια και βήχα πολύ πιο έντονο και την Δευτέρα πρωί έκανα μία ακτινογραφία που έδειξε ότι είχα συμπτώματα στους δύο πνεύμονες. Έκανα την εισαγωγή από εκεί και μετά έκατσα δύο μέρες και διασωληνώθηκα στην ΜΕΘ, δήλωσε στην εκπομπή του MEGA LIVE NEWS.

Ο 40χρονος βουλευτής ήταν τυχερός καθώς η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε γρήγορα, το οξυγόνο επανήλθε σε κανονικά επίπεδα κι έτσι οι γιατροί έκριναν πως μπορεί να αποσωληνωθεί. Ωστόσο συνεχίζει να νοσηλεύεται καθώς ακόμα χρειάζεται παροχή οξυγόνου.

«Η διασωλήνωση με έχει πάει πολύ πίσω οπότε αυτό θέλει σιγά σιγά αποκατάσταση. Είμαι ακόμα με το οξυγόνο, παίρνω ακόμα αντιβίωση και φάρμακα. Οπότε κάνω κάποιες κινήσεις σηκώνομαι σιγά σιγά αλλά δεν έχω πλήρη αποκατάσταση και αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα βήμα – βήμα. Η αδυναμία είναι κυρίως γιατί μιλάμε για μία καταστολή πλήρη του οργανισμού», τόνισε ο Φίλιππος Φόρτωμας μέσα από το νοσοκομείο, ενώ κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

«Ήταν μία δύσκολη περιπέτεια της υγείας μου και η αποκατάσταση είναι σημαντική αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι είχα κάνει το εμβόλιο. Είχα κάνει και τις δύο δόσεις, Astra Zenecca. To εμβόλιο που είναι το μοναδικό όπλο το οποίο διαθέτει η επιστήμη για τον κορονοϊό, το οποίο προστατεύει ακόμα και εμένα σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι, με προφύλαξε ώστε να μην διασωληνωθώ πολλές περισσότερες ημέρες, από περισσότερες επιπλοκές», συμπλήρωσε.

Πηγή: madata.gr