Τελικό χαρακτήρισε την αναμέτρηση με τη Μπεσίκτας ο Αμπέλ Φερέιρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Τα πράγματα είναι απλά. Ο αυριανός αγώνας είναι ένας τελικός!»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην συνέντευξη Τύπου της Τούμπας:

Για το αν το γεγονός ότι η Μπεσίκτας δεν έχει παίξει φιλικό επηρεάζει την προετοιμασία και τα πλάνα του για το ματς: «Μου έλειψε πολύ η επικοινωνία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, ξέρω ότι σας όλους σας… αρέσω πολύ και είμαι εδώ για να πααντήσω όλες τις ερωτήσεις σας. Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ότι παραμένει ο ίδιος προπονητής. Επέστρεψαν κάποιοι δανεικοί παίκτες στην ομάδα και είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει καλούς παίκτες και δεν έχει αλλάξει την φιλοσοφία της. Για μένα είναι το πιο σημαντικό το πώς θα παίξουμε εμείς. Να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας στο γήπεδο. Σε κάθε φάση, σε κάθε στιγμή πρέπει να δείξουμε πόσο πολύ το θέλουμε. Και αυτό γιατί θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Παραμένει ο στόχος μας ανεξαρτήτως αντιπάλου, οπότε αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς. Το ίδιο ισχύει και για την Μπεσίκτας, που θα βρει εμάς απέναντι της, μιας πολύ καλής ομάδας».

Για το αν πιστεύει ότι θα δει τον ΠΑΟΚ με την ίδια καλή αμυντική λειτουργία και βελτιωμένο επιθετικά: «Στον αγώνα πρέπει να παιξουμε έξυπνα, να έχουμε επιμονή και πειθαρχία. Πρέπει να βγει η ποιότητα μας στο γήπεδο. Το σύστημα και το μοντέλο παιχνιδιού είναι ξεκάθαρο. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και σίγουρα είχαμε αρκετό χρονικό διάστημα να δουλέψουμε πάνω σε τομείς που θέλαμε. Πιστεύω ότι αύριο θα δείξουμε βελτίωση στην επίθεση».

Για το αν επηρεάσει τα πλάνα του ότι ο ΠΑΟΚ… επιβάλλεται να περάσει στην επόμενη φάση και αν δημιουργεί εξτρά πίεση: «Όλοι μας ξέρουμε πάρα πολύ καλά την σημασία του αγώνα. Όχι μόνο επειδή ο σύλλογος θέλει αυτά τα έσοδα και αυτά δεν υπήρχαν κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν και αυτό φάνηκε, αλλά για εμάς το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι το θέλουμε πάρα πολύ. Θέλουμε να ξαναβάλουμε τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια και έχουμε απόλυτη συγκέντρωση για να το πετύχουμε. Σκεφτόμαστε μόνο αυτό και τίποτα άλλο».

Για το αν αποτελεί ευκαιρία ότι είναι μόνο παιχνίδι με την Μπεσίκτας: «Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν υπήρχε δεύτερο παιχνίδι. Εμείς αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι ως τελικό. Γι’ αυτό είπα ότι πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι, να δουλέψουμε σκληρά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και θα πρέπει να πιστέψουμε στο πλάνο και την ποιότητα μας. Αν λοιπόν ενώσουμε αυτά τα στοιχεία, τότε στο τέλος του αγώνα θα έχουμε περάσει στην επόμενη φάση. Παίζοντας όλοι μαζί, αποφεύγοντας τα λάθη και δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό, θα πάρουμε αυτή την νίκη».

Για το αν έχει εισπράξει ο ίδιος την ένταση που υπάρχει εκτός αγωνιστικών χώρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία: «Το μοναδικό που μπορώ να πω σε αυτό το κομμάτι είναι ότι όλοι γνωρίζουμε την σημασία του αγώνα. Η μοναδική μας απάντηση είναι αυτή στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί πέρα είναι που θέλουμε να κάνουμε την διαφορά και καθαρά αγωνιστικά να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να τιμήσουμε τον σύλλογο και το έμβλημα. Είναι κομβικό για όλους μας να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να δώσουμε μια καλή εικόνα και αυτό θα κάνουμε».

Πηγή: thestival.gr