Για τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, το νεαρό Χρήστο Τζόλη, τους τραυματισμούς που είχε ο Δικέφαλος αλλά και τον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα, που σημείωσε: «Θα πάμε να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην κάμερα του PAOKTV:

Αρχικά σημείωσε για τη νίκη του ΠΑΟΚ πως: «Πράγματι για εμάς ήταν επιτακτική ανάγκη να κερδίσουμε σήμερα, παλέψαμε πολύ, δυσκολευτήκαμε από την αντίσταση του ΟΦΗ, στο τέλος όλοι μαζί κάναμε το σημαντικό βήμα».

Για το γκολ που σημείωσε ο νεαρός Χρήστος Τζόλης: «Πραγματικά είναι αλήθεια ότι ο Τζόλης σήμερα μας βοήθησε πολύ και εγώ από την πλευρά μου στην προπονητική καριέρα είχα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο να αναδεικνύω νέους παίκτες, πρέπει να έχεις και ποιότητα όμως για να ανταπεξέλθεις σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, ο Τζόλης έχει αποδείξει ότι έχει μια πολύ καλή νοοτροπία, έχει αγωνιστεί στη Γερμανία, έχει καλή ανταγωνιστική νοοτροπία και ακολουθεί τις οδηγίες που του έδωσα σήμερα και είδαμε το αποτέλεσμα».

Για το αν θεωρεί ότι στην Κ19 του ΠΑΟΚ υπάρχουν παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα που θα μπορέσει να τους εκμεταλλευτεί: «Η σημαντικότερη λέξη που έχουμε για την περίπτωση Τζόλη και άλλων παικτών, γιατί η Κ19 έχει παίκτες για την μεγάλη ομάδα, η λέξη που πρέπει να υπάρχει είναι η υπομονή, δύσκολη λέξη στην εφαρμογή της στην Ελλάδα, το θέμα είναι τι θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ. Να βγει πρωταθλητής; Να βάλει στοίχημα με νέους παίκτες; Και τα δυο; Τότε θα χρειαστεί χρόνος, οι νέοι να πάρουν σίγα σιγά χρόνο, κάτι άλλο εδώ στην Ελλάδα που δεν υπάρχει είναι η ομάδα β’ που θα βοηθούσε, αλλά αφού δεν υπάρχει αυτό, χρειάζεται μεγαλύτερη υπομονή. Μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν πράγματα, θα χρειαστούν να έχουν παίκτες με εμπειρία δίπλα τους για να δείξουν το ταλέντο τους. Η ομάδα χρειάζεται να έχει το νέο αίμα αλλά και την εμπειρία παικτών, γιατί πάντα είναι σημαντικό να έχεις τουλάχιστον έναν έμπειρο παίκτη σε κάθε γραμμή, τα υπόλοιπα έρχονται. Εμένα δεν θα με ευχαριστούσε τίποτα περισσότερο, από το να αναδείξω νέους παίκτες, όπως ο Τζόλης, ο Μιχαηλίδης, απλώς χρειάζεται υπομονή και χρόνος».

Για τους τραυματισμούς αρκετών παικτών: «Φαίνεται εύκολο να είσαι προπονητής, βγάζεις τον έναν βάζεις τον άλλο, τελικά δεν είναι. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη σε αυτούς τους παίκτες που για διάφορα θέματα τραυματισμών δεν θα μπορούσαν να είναι σήμερα εδώ, που ξέρω θα το ήθελαν και οι ίδιοι. Επειδή πάντα προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά, εννοείται πως θα ήθελα όλους τους παίκτες στη διάθεση μου, αλλά τώρα πρέπει να δούμε την αντίθετη πλευρά, το θετικό είναι ότι κάποιοι παίκτες που ίσως να μην έβρισκαν χρόνο, κατάφεραν να βρουν χρόνο και έδειξαν ότι έχουν την σωστή νοοτροπία. Προσπαθώ να βλέπω τις δυσκολίες και να τις κάνω προκλήσεις. Οπότε από τη μία πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες που κατάφεραν να βγάλουν το ταλέντο τους, αλλά θέλω να κάνω ειδική μνεία στον Βαρέλα που άλλαξε πλευρά και ο ίδιος έχει κάνει μεγάλη πρόοδο σε αυτό, με ανοικτό μυαλό και είμαι πολύ ευχαριστημένος που τον έχω στη διάθεση μου. Όπως και ο Ίνγκασον που πέρυσι δεν αγωνίστηκε, φέτος έχει αναλάβει ρόλο και βλέπει τις δυσκολίες και τις κάνει προκλήσεις».

Για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έιναι το πιο σημαντικό ματς, θα πρέπει να ξεκουραστούμε, να προετοιμάσουμε την ομάδα και θα πάμε να τα δώσουμε όλα, είναι μεγάλος μας στόχος να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου».

Πηγή: thestival.gr