Την πεποίθηση ότι η ομάδα του άξιζε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, εξέφρασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, μετά την λευκή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα σημείωσε η «μάχη» για τη δεύτερη θέση συνεχίζεται, προσθέτοντας ότι κάποιος θα μπορούσε να γράψει… βιβλίο για τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα του PAOK TV:

Αρχικά σχολίασε: «Προσπαθώντας να δούμε το θετικό, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν πάρα πολύ, σε αυτό το κομμάτι δεν μπορούμε να τους πούμε τίποτα. Στο τελευταίο 1/3 είχαμε πολλές βιαστικές ενέργειες. Η ομάδα έφτανε με ευκολία στο τελευταίο ένα τρίτο αλλά εκεί δεν μπορούσε να απείλησε με αξιώσεις. Ο Μιχαηλίδης ήταν πολύ καλός σε ένα ακόμα παιχνίδι. Φτάναμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αλλά σε εκείνο το σημείο πρέπει να έχουμε ποιότητα την οποία οι περισσότερες ομάδες την αγοράζουν».

Για το γκολ που δεν ήρθε: «Βάλαμε όλους τους ποδοσφαιριστές που μπορούσαμε, προσπαθήσαμε με κάθε δυνατό τρόπο να βάλουμε γκολ αλλά δυστυχώς η μπάλα δεν έμπαινε μέσα».

Για το ότι η ομάδα έπαιζε νευρικά: «Οι επιθετικοί μας σε αυτή τη σεζόν κάνουν την καλύτερη τους σεζόν. Δεν ξέρω αν θυμάστε αυτά που είχα πει όταν είχα πρωτορθεί για το τι χρειάζεται η ομάδα. Στην Μπράγκα μου άρεσε πολύ να παίζω με δύο επιθετικούς, ωστόσο ούτε θέλω ούτε μπορώ να επανέλθω σε αυτά, αυτή τη στιγμή θα προσπαθήσουμε με τους παίκτες που έχουμε να βγάλουμε όσο καλύτερα γίνεται τη σεζόν. Δεν μπορώ να μην πω ότι είχαμε μια δυο ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν κάνει τα πράγματα καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την έκβαση του παιχνιδιού αλλά εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητάμε από τους ποδοσφαιριστές να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Σε αυτό που συμφωνώ είναι ότι η ομάδα ήταν νευρική στο τελευταίο τρίτο. Δεν είμαστε στο τοπ επίπεδο που θα μπορούσαμε να είμαστε σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως είναι για παράδειγμα η καραντίνα. Δεν μπορώ να πω ότι κάναμε ένα σούπερ παιχνίδι ωστόσο κάναμε αρκετά πράγματα για να αξίζουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Για τον σχηματισμό 5-4-1: «Θεωρώ ότι αυτός ο σχηματισμός είναι που μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό τον ποδοσφαιριστών μου. Συνήθως ήταν ένα 4-4-2 αλλά είναι αδύνατο να παίξουμε με 2 επιθετικούς γιατί μόνο δύο έχουμε και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται».

Για το αν η επιστροφή των Πέλκα και Βιεϊρίνια θα βελτιώσει την εικόνα της ομάδας: «Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω για τους παίκτες που αγωνίζονται και μέχρι τώρα έχουν τραβήξει το κουπί. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για ποδοσφαιριστές που δεν είναι έτοιμοι. Γιατί δεν πιστεύω ότι περίμενε κανείς στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με τρεις παίκτες από την ακαδημία. Νομίζω είναι μια ευχάριστη έκπληξη».

Για το αν είναι εφικτή η δεύτερη θέση: «Εμείς θα το παλέψουμε μέχρι τέλος δεν παραιτούμαστε. Και μόνο που φοράμε αυτό το έμβλημα είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Στην φετινή σεζόν έχουν γίνει τόσα πράγματα που άνετα θα μπορούσες να γράψεις βιβλίο. Μόνο και μόνο με αυτά που έχουν συμβεί δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα αυτή τη σεζόν».

Πηγή: thestival.gr