Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε χθες ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης. Με αφορμή το θάνατο της δημοσιογράφου της ΕΦ.ΣΥΝ Χαράς Τζαναβάρα, ο Κρίτων Αρσένης κατήγγειλε πως της είχε δοθεί οδηγία να μην πάει σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά της, πως είχε ζητήσει η ίδια να της κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό και πάει στο νοσοκομείο και δεν της το επέτρεψαν.

Τελικά, συνδέοντας το θάνατο της δημοσιογράφου με τον κορωνοϊό, ο Κρίτων Αρσένης λέει πως, αρνούμενος ο ΕΟΔΥ τη νεκροψία, η εκλιπούσα δεν θεωρείται θύμα του κορωνοϊού.

Την καταγγελία του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 έσπευσε να αναρτήσει στο Facebook και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Ο βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Κρίτων Αρσενης έκανε πριν λίγο αυτή την καταγγελία με ανάρτηση του!!!
Αν αυτά ισχύουν τότε κάποιοι από τον ΕΟΔΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΟΙ!.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΕΟΔΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ!!!!”

Την καταγγελία υιοθέτησε και η δημοσιογράφος κ. Σπανοπούλου.

Σύμφωνα με τον αδερφό της Χαράς Τζαναβάρα όμως, τίποτα από όλα αυτά που με ευκολία υιοθέτησε ο Κρίτων Αρσένης, ο Παύλος Πολάκης και λοιποί δεν ισχυεί καθώς έπαθε μία απλή φαρυγγίτιδα, πριν από κάπου 25 ημέρες.

“Δεν με άκουσε να κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο. Ανησυχούσα που έβγαζε προβλήματα. Αλλά είχε μάλλον δίκιο λέγοντας για την τρέχουσα κατάσταση και τους κινδύνους. Ήταν σε επικοινωνία με γιατρούς.
Την Παρασκευή, είχε ελαφρύ πυρετό. Πήρε ντεπόν και της έπεσε αμέσως. Αλλά εμφανώς είχε καταβληθεί. Πονούσε το κορμί της. Αλλά αισιοδοξούσε”, αναφέρει ο αδερφός της.

Και συνεχίζει: “Δεν θα εκπλαγώ να την βγάλουν με κορωνοϊό. Τα παιδιά μου, που ήρθαν χθες βράδυ στο χωριό να μου το πουν, μου είπαν ότι όχι μόνο την πήραν για νεκροψία, αλλά τους ζήτησαν και πήραν τα κλειδιά του σπιτιού της”.

Και καταγγέλει ο κ. Τζαναβάρας: “Ήδη, κάποιοι εκμεταλλεύονται την εκρεμμότητα, σπέρνοντας ασύστολα τα αθώα ερωτήματά τους. Σπέρνουν φόβο ότι πέθανε από κορωνοϊό, και δήθεν το κρύβουν”.

Σύμφωνα με τον αδερφό της εκλιπούσας,  όπως δημοσίευσε το omadaalithias.gr, οι καταγγελίες Αρσένη πως δόθηκε οδηγία στη δημοσιογράφο να μην πάει στο νοσοκομείο και να μη γίνει νεκροψία είναι fake news.

Πηγή: thestival.gr