Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί το αίτημα που υπέβαλαν στην Κομισιόν οι βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη.
Πολιτικούς τριγμούς προκαλεί η αποπομπή του Αλέξη Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο καταγγελία σε βάρος του 2020 για κακοποίηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η καταγγελία σε βάρος του έγινε από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρο που εργάζεται στο νομικό τμήμα της Κομισιόν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα γνωστοποίησε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, πως έλαβε αίτημα για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή από τις βελγικές αρχές.

Μετά την ανακοίνωση Μέτσολα ενημερώθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία με δύο λιτές ανακοινώσεις έθεσε εκτός ευρωομάδας και ακολούθως εκτός ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Γεωργούλη δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, όπως υπογράμμισε η Κουμουνδούρου.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια, προσθέτοντας ότι υποβάλλει την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και την Ευρωομάδα.

«Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης.

Ο Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Yπήρξαν πριν αρκετό καιρό κάποιες φήμες απροσδιόριστες. Ρωτήθηκε αρμοδίως ο κ. Γεωργούλης είπε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη αν πρόκειται γι’ αυτό το περιστατικό κι αν υπάρχει άλλο περιστατικό και επρόκειτο για το άλλο».

Η υπόθεση προκάλεσε και την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη η οποία τόνισε πως η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σε σοβαρά ποινικά αδικήματα.

«Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» σήμερα το πρωί: «Διευκρίνισα αμέσως με την ευρωομάδα και το κόμμα ότι καμία προέλευση από εμάς δεν είχε. Με το που πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ζήτημα έμφυλης βίας, θέσαμε τον κ. Γεωργούλη εκτός κόμματος».

Ενώ, ο Παναγιώτης Δουδωνής, γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο από πού βγήκε η διαρροή. Η διαρροή βγήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεωργούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρος πάει να υποτιμήσει το γεγονός ως μια τάχα δήθεν και αόριστα παρενόχληση ενώ είναι μια καταγγελία για βαρύτατα ποινικά αδικήματα».

«Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η Ν.Δ.

Ο Νίκος Παπαθανάσης, αν. υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει εξηγήσεις είναι ένα ποινικό ζήτημα το οποίο πρέπει να αναμένουμε τις εξελίξεις και τις απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το τι έχει συμβεί».

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε γνώση των καταγγελιών πριν από την ανακοίνωση της προέδρου του ευρωκοινοβουλίου.

Πηγή: madata.gr